Για την κατάθλιψη που πέρασε και τη σκέψη του να αυτοκτονήσει μίλησε στο "Πρώτο Θέμα" ο διευθυντής ειδήσεων του Star. >>>


«Πάντα ήμουν ένα θλιμμένο παιδί, ένας θλιμμένος άνθρωπος. Ακόμη και στο δημοτικό ήμουν ένα στεναχωρημένο παιδί. Ένα παιδί που ποτέ δεν χαμογελούσε στις φωτογραφίες. Όσο μεγάλωνα και συνειδητοποιούσα ότι έπρεπε να γίνουν αλλαγές σ' αυτόν τον κόσμο έγινε το μεγάλο άλμα: η ενασχόλησή μου με την πολιτική με κρατούσε υγιή. Τη στιγμή που άρχισα να απομακρύνομαι από αυτήν, το "τέρας" βρήκε κενό και τρύπωσε μέσα μου με απίστευτη ευκολία».

Γύρω στα 25 του άρχισε να παθαίνει κρίσεις πανικού. Όπως λέει ο ίδιος, «νόμιζα ότι πάθαινα έμφραγμα, εγκεφαλικό, καρδιά. Ότι πέθαινα. Με τον καιρό τα παραπάνω συμπτώματα αυξήθηκαν σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσα πλέον να το ελέγξω. Το "τέρας" ήταν μόνιμα δίπλα μου, αγκαλιά μου.

Για να γλιτώσω κάπνιζα και έπινα πολύ, κάτι που με οδήγησε σε ένα φαύλο κύκλο. Έχασα δέκα ολόκληρα χρόνια από τη ζωή μου διότι, φοβούμενος τι θα πει ο κόσμος, αρνιόμουν πεισματικά να πάω σε έναν γιατρό και να του μιλήσω για το πρόβλημά μου. Εάν πήγαινα τη στιγμή που έπρεπε και ακολουθούσα την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, σήμερα θα ήμουν δέκα χρόνια νεότερος...».

Στην ερώτηση αν σκέφτηκε ποτέ να αυτοκτονήσει, ο κ. Μαλέλης απάντησε καταφατικά. «Βεβαίως. Και δεν το έκανα γιατί υπήρχε η κόρη μου. Φανταστείτε ότι σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω την περίοδο που ήμουν ο πιο ακριβοπληρωμένος δημοσιογράφος φέρνοντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ τηλεθεάσεις που άγγιζαν το 50%. Όταν οι άλλοι με αποκαλούσαν "παντοδύναμο διευθυντή ειδήσεων", εγώ κλεινόμουν μόνος σε ένα δωμάτιο και έκλαιγα. Δεν ήμουν τίποτε άλλο παρά ένα αδύναμο ανθρωπάκι που σκεφτόταν τρόπους για να τελειώσει».

Σήμερα ο Σταμάτης Μαλέλης έχει διώξει το «τέρας» που τον ταλάνιζε ολόκληρη τη ζωή του και περιγράφει σε βιβλίο του την εμπειρία του, καθώς το συγγραφικό αυτό έργο τον βοηθάει, όπως είπε, να βάλει σε τάξη όλο αυτό το εσωτερικό του χάος.