Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αναπτύσσονται από το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενόψει των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματίσει συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία, με την ευκαιρία των εγκαινίων της ΔΕΘ, από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. >>>


Τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα και από τις 2 το μεσημέρι το κέντρο της πόλης θα κλείσει για τα αυτοκίνητα. Ήδη, η τροχαία πραγματοποιεί εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων, γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός, αυτή την ώρα πραγματοποιεί τα εγκαίνια της φετινής έκθεσης.

Τον κύκλο των κινητοποιήσεων ανοίγουν στις 12 οι αστυνομικοί, με συγκέντρωση μπροστά από το Λευκό Πύργο.

Στις 4 το απόγευμα παίρνουν τη σκυτάλη οι οπαδοί του Ηρακλή που συγκεντρώνονται έξω από τα γραφεία του συνδέσμου Αυτόνομη Θύρα 10. Σκοπεύουν να κατευθυνθούν προς την πλατεία ΧΑΝΘ, στο κάτω μέρος της ΔΕΘ, δίπλα από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, συγκεντρώνονται μέλη της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΘ, της ΕΔΟΘ, Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και των συνδικάτων του ευρύτερου δημόσιου τομέα

Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Θα καταλήξουν, όμως, στην οδό Λαγκαδά, από όπου, με πούλμαν, θα μεταβούν στο χώρο όπου φιλοξενείται το φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή. Παρούσα και η γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Στο ίδιο σημείο συγκεντρώνονται και οι Συνδικαλιστές της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (του ΣΥΡΙΖΑ), με κατάληξη, όμως, τη ΔΕΘ και την πλατεία ΧΑΝΘ. Επικεφαλής της πορείας θα τεθεί ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας.

Τα μέλη της εξοκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλλά και αντιεξουσιαστές, θα συγκεντρωθούν, επίσης στις 6 το απόγευμα, στην Καμάρα. Η πορεία που θα ακολουθήσουν και η κατάληξη παραμένουν άγνωστες.

Λίγο μετά τις 7 το βράδυ θα ξεκινήσουν οι πορείες στο κέντρο της πόλης.