Με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη συναντήθηκε ο βουλευτής ΝΔ Α' Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας (δεξιά). >>>

Στη συζήτηση που είχαν, ο κ. Γκιουλέκας ζήτησε πληροφορίες για την εξέλιξη των εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης για το οποίο ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι αποτελεί άμεση προτεραιότητα η ολοκλήρωσή του, αναφερόμενος και στον κύριο κορμό του έργου αλλά και στην επέκτασή του προς την Καλαμαριά. Όσο για τον κύριο κορμό του έργου, ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε τα προβλήματα ρευστότητας της εταιρίας. 
Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στα έργα αναβάθμισης του αερολιμένα «Μακεδονία», για τα οποία ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Γκιουλέκα ότι θα συνεχιστούν χωρίς καθυστερήσεις. 
Θέμα της συζήτησης υπήρξε και η συνεχής αποβιομηχάνιση της Θεσσαλονίκης με την μετεγκατάσταση πολλών εταιριών και βιομηχανιών στην άλλη πλευρά των συνόρων, σε χώρες όπως η Βουλγαρία, η Αλβανία και τα Σκόπια. 
Ο κ. Χατζηδάκης (αριστερά) αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την επιτάχυνση των χρηματοδοτήσεων προς τη χώρα μας, που κατευθύνονται τόσο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και σε επενδύσεις για έργα υποδομών (αυτοκινητόδρομοι, μονάδες διαχείρισης αποβλήτων, κ.α.) 
Ο κ. Γκιουλέκας ενημέρωσε επίσης τον υπουργό και για το τεράστιο θέμα της ανεργίας που πλήττει την Θεσσαλονίκη καθώς και για μια σειρά προβλημάτων που αφορούν το δήμο Θεσσαλονίκης –και όχι μόνο-, όπως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά της πόλης και τα κυκλοφορικά «εμφράγματα» που αντιμετωπίζουν οι Θεσσαλονικείς, εξαιτίας και των εργοταξίων του Μετρό.