Τι λέει στην ανακοίνωσή της η Α Νομαρχιακή Επιτροπή

Έκκληση για ενότητα, με την ευκαιρία των "γενεθλίων" του ΠΑΣΟΚ, απευθύνει η Α Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσσαλονίκης του κινήματος. >>>

Τονίζει πως η ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ "πρέπει να ανιχνευτεί μέσα από τις πολιτικές και κοινωνικές σχέσεις του κινήματος με τους πολίτες" και ζητά από όλους να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση του ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση (στην οποία διαφαίνεται η "γλώσσα" του προέδρου του κινήματος) έχει ως εξής:
Η 3η Σεπτεμβρίου αποτελεί μια ημερομηνία ορόσημο στην σύγχρονη ελληνική ιστορία. Σηματοδοτεί την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, του πολιτικού Κινήματος που έδωσε νέα ώθηση στην Ελλάδα, απαγκιστρώνοντάς την από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και δίνοντας στην χώρα ένα δημοκρατικό και κοινωνικό πρόσωπο.«Εθνική Ανεξαρτησία-Λαϊκή Κυριαρχία-Κοινωνική Δικαιοσύνη»Λέξεις, οράματα και επιλογές αποκτούν και σήμερα μια απίστευτη ταύτιση με τις εξελίξεις, κάνοντας αναγκαία και επιτακτική την προσαρμογή και όχι την μετάλλαξή τους.Η προσαρμογή των θεμελιακών μας αρχών και αξιών στις απαιτήσεις του σήμερα, οι απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν αμείλικτα οι νέες κοινωνικές διεργασίες, δεν είναι εύκολη. Το ΠΑΣΟΚ πέρασε από πολλά στάδια και δοκιμασίες. Κρίθηκε, κατηγορήθηκε, επιδοκιμάστηκε, έδωσε μάχες για την χώρα. Η Ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανιχνευτεί μέσα από την αναγέννηση στη σκέψη και τις ιδέες, τη σύνθεση της στρατηγικής, τις πολιτικές και κοινωνικές σχέσεις του κινήματος με τους πολίτες και την επανασύνδεσή του με τις λαϊκές δυνάμεις. Οφείλουμε όλοι μαζί να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου δημοκρατικά οργανωμένου κόμματος, του ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος.