Αποχώρησαν από τη Βουλή οι αντιπροσωπείες των ΑΝΕΛ και του ΚΚΕ για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της γενικής απεργίας.

Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Βουλής, οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προκειμένου τα μέλη τους να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και προς ένδειξη συμπαράστασης προς τους αγώνες των εργαζόμενων, όπως ανακοίνωσαν, με την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. 
Το αίτημα να μη συνεδριάσει η Βουλή έθεσε, επίσης, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος, ωστόσο, δεδομένης της άρνησης του προεδρείου υπό τηνΜαρία Κόλλια- Τσαρουχά, να γίνει δεκτό ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει μικρή του αντιπροσωπεία στη Βουλή για τη συζήτηση.
«Η Δημοκρατία θέλει το Κοινοβούλιο ανοιχτό», τόνισε η αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Κόλλια - Τσαρουχά η οποία αφενός αιτιολόγησε ότι δεν είναι δυνατό να μην γίνει η συνεδρίαση καθώς αυτή είναι η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, διαφώνησε δε και με την ουσία του αιτήματος. 
Απάντησε μάλιστα και στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, κόμμα με το οποίο εκλέγεται βουλευτής, τονίζοντας πως η αποσταθεροποίηση είναι πιθανή όταν το Κοινοβούλιο δεν είναι ανοιχτό.
Από τη ΝΔ, ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε ότι καλύφθηκε πλήρως από την τοποθέτηση του προεδρείου, ενώ εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ η Εύη Χριστοφιλοπούλου ανέφερε ότι η Βουλή δεν είναι χώρος εργασίας, αλλά εκπροσώπησης του λαού. 
Ο Χρ. Παππάς από τη Χρυσή Αυγή ανέφερε πως «οι Έλληνες εθνικιστές δεν θα καπελώσουν τον αγώνα των εργαζόμενων».
Ο κ. Καμμένος, από την πλευρά του, αφού απέδωσε τιμή στον Παύλο Μπακογιάννη, ημέρα επετείου της δολοφονίας του, ανέφερε πως δεν μπορεί να συνεδριάζει η Βουλή και ο πρόεδρος να τελεί υπό αναστολή. 'Η θα πρέπει να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του ή όχι, είπε και κάλεσε τον κ. Μεϊμαράκη να προσέλθει στην Ολομέλεια. 
Στον κ. Καμμένο απάντησε ο κ. Κακλαμάνης ο οποίος, σε έντονο τόνο, είπε πως ο αν κ. Καμμένος θέτει θέμα μομφής για τον πρόεδρο της Βουλής να το πράξει θεσμικά όχι να αφήνει σκιές, τη στιγμή που ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ, ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα ο φάκελος της υπόθεσης που αφορά τα πολιτικά πρόσωπα.