Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ομόνοια πραγματοποίησε το Σάββατο ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια. >>>


«Πρέπει να παραδώσουμε την Αθήνα απολύτως ασφαλή στους κατοίκους, διότι ο Ελληνας δεν μπορεί να ζήσει διαφορετικά. Κι αυτό πρέπει να γίνει σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Σαμαράς. Μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 2.000 αλλοδαποί.

Ο Πρωθυπουργός περπάτησε στην πλατεία Ομονοίας και στους δρόμους της περιοχής και διαπίστωσε ιδίοις όμμασιν την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας.

Συνομίλησε, δε, με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής και ήπιε καφέ με τους συνεργάτες του σε δύο καταστήματα.

«Εδώ κάποτε ήταν μια πολύβουη περιοχή της Αθήνας. Ενα διάστημα έγινε επίκεντρο παρανομιών και ανομίας. Τώρα πρέπει να παραδώσουμε την Αθήνα απολύτως ασφαλή στους κατοίκους, διότι ο Ελληνας δεν μπορεί να ζήσει διαφορετικά. Κι αυτό πρέπει να γίνει σε όλη την Ελλάδα», είπε ο κ. Σαμαράς.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να γίνουν ακόμη. Θα πάρει καιρό. Αλλά υπάρχει και μια δραματική βελτίωση την οποία είδατε κι εσείς. Ο κόσμος τα αναγνωρίζει», είπε από την πλευρά του ο κ. Δένδιας.

«Πραγματικά, πρέπει να συνεχίσουμε», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός. «Πρέπει να γίνουν και άλλα πολλά».

Ο «Ξένιος Ζευς»

Μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 2.000 αλλοδαποί και προσαχθεί περίπου 15.500. Την Παρασκευή η Αστυνομία προχώρησε σε 621 προσαγωγές και τέσσερις συλλήψεις.