Το ειδικό Βραβείο «Arte Laguna», κατέκτησε ο φοιτητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, Γιώργος Γεροντίδης. >>>

Ο φοιτητής συμμετείχε στην ομάδα καλλιτεχνών του πανεπιστημίου, που έλαβε μέρος στη Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης «Open» η οποία επίσης πραγματοποιήθηκε στη Βενετία. Με το βραβείο αυτό εξασφάλισε τη συμμετοχή στην ομώνυμη, παγκοσμίου εμβέλειας εικαστική έκθεση της Βενετίας, τον Οκτώβριο, με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.
Η ομάδα του ΑΠΘ παρουσίασε στην έκθεση τη δική της απάντηση και προβληματισμό στο θέμα της παγκόσμιας κρίσης, εντυπωσιάζοντας κοινό και κριτές, οι οποίοι, τελικά, ξεχώρισαν από όλες τις καλλιτεχνικές ομάδες του κόσμου τον Έλληνα φοιτητή και το εικαστικό του έργο, ως τμήμα της συνολικής δράσης της ομάδας.
Το εν λόγω βραβείο δίνεται μόνο σε έναν συμμετέχοντα από το σύνολο των καλλιτεχνικών ομάδων της Διεθνούς Έκθεσης, που διεξάγεται στην Βενετία και φέτος είχε τον τίτλο «Rethinking Crisis».
Το εικαστικό έργο που βραβεύτηκε είναι μία μαργαρίτα που ο φοιτητής δημιούργησε από χαρτί και ανακυκλώσιμα υλικά, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στην καλλιτεχνική δράση της ομάδας του ΑΠΘ. Σ' αυτήν συμμετείχαν φοιτητές και καθηγητές από τα τμήματα Αρχιτεκτόνων και το Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μουσειολογία» της Πολυτεχνικής Σχολής καθώς και από όλα τα Τμήματα της Σχολής Καλών Τεχνών (Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τμήμα Θεάτρου, Τμήμα Μουσικών Σπουδών και Τμήμα Κινηματογράφου).
Η Έκθεση πραγματοποιείται στα νησιά Σαν Σέρβολο και Λίντο της Βενετίας, από τις 30 Αυγούστου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Διεξάγεται εδώ και 15 χρόνια σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες των νησιών, παράλληλα με δύο από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα διεθνώς, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και τη Μπιενάλε Τέχνης και Αρχιτεκτονικής.