Ο Δήμαρχος Δέλτα κ. Γεώργιος Γλώσσης εκλέχθηκε Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας (ΑΜΚΕ) με την επωνυμία «ΑΕΙΦΟΡΙΑ» η οποία συστήθηκε στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με σκοπό την υλοποίηση της πράξης «Πρωτογενής Ανάπτυξη στη Δυτική Ύπαιθρο». >>>

Στην ΑΜΚΕ που αποτελεί μία αναπτυξιακή σύμπραξη, συμμετέχουν οι Δήμοι Δέλτα, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου, το ΚΕΚ ΄΄ΝΕΦΕΛΗ΄΄, το Μεσογειακό Συμβουλευτικό Σύστημα ΚΕΚ α.ε., το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων της Γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ ΄΄Ο ΑΞΙΟΣ΄΄, η Εταιρία Συμβούλων Ανάπτυξης ΄΄ΕΙΔΗΜΩΝ΄΄ και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης.

Η ΑΜΚΕ «ΑΕΙΦΟΡΙΑ» έχει ως αντικείμενο την ενεργοποίηση, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, συντονισμό, κατάρτιση, επιμόρφωση και συμβουλευτική υποστήριξη, με στόχο την δημιουργία θέσεων απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα, για άνεργους εγγεγραμμένους στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ ή ασφαλισμένους στον ΟΓΑ με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις 3.000€ για το οικονομικό έτος 2011, το δε ατομικό, πραγματικό ή αντικειμενικό εισόδημα από τις λοιπές πηγές δεν υπερβαίνει τις 9.000€.

Από τους 100 περίπου ωφελούμενους που θα προέρχονται από τους τρείς Δήμους Δέλτα, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου, οι 60 θα κατατευθυνθούν προς μισθωτή εργασία, ενώ οι υπόλοιποι 40 θα συμπράξουν στη δημιουργία εταιρικών σχημάτων.Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 355.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.