«Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, η Ιταλία δεν πρόκειται να δημιουργήσει εστία κρίσης μέσα στο Ευρώ», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι. >>>
«Θεωρώ πως βοήθησε το ότι δεν είμαστε πολιτικοί, το ότι δεν χρειάστηκε να πολεμήσουμε για να εξασφαλίσουμε την λαϊκή συναίνεση, αλλά ότι προσπαθήσαμε, απλώς, να έχουμε την υποστήριξη των τριών μεγαλύτερων κομμάτων του κοινοβουλίου», τόνισε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο «το πιο διασκεδαστικό πράγμα, αλλά κι ενθαρρυντικό κατά βάθος, όχι τόσο για την κυβέρνηση όσο για την χώρα, είναι ότι οι Ιταλοί υπέστησαν πιθανώς την πιο σκληρή και έντονη ‘θεραπεία’ που επιβλήθηκε ποτέ, αλλά δείχνουν να εμπιστεύονται την κυβέρνηση».

Ο Μάριο Μόντι πρόσθεσε παράλληλα ότι «όταν προκηρυχθούν οι εκλογές, θα παραιτηθεί μαζί με όλους τους υπουργούς του, πιθανότατα τον ερχόμενο Απρίλιο».

«Δεν θα θέσω υποψηφιότητα, διότι είμαι ήδη ισόβιος γερουσιαστής, ενώ οι υποψήφιοι, στις εκλογές, θέτουν , ως κύριο στόχο , την είσοδό τους στο κοινοβούλιο», δήλωσε, τέλος, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.