Γενέθλια με απουσίες και με τον ΣΥΡΙΖΑ να καραδοκεί

Τα γενέθλιά του έχει, σήμερα, το ΠΑΣΟΚ, καθώς συμπληρώνονται 38 χρόνια από την ίδρυσή του, από τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου. Γενέθλια με προβλήματα, αλλά και "βαθιά" ματιά στο παρελθόν: >>>

Το επετειακό βίντεο για τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πέρα από εικόνες των τριών εν ζωή αρχηγών του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζει τον Τρικούπη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη Μελίνα Μερκούρη, τον Αναστάσιο Πεπονή, τον Γιώργο Γεννηματά και τον Αντώνη Τρίτση. Μόνον που όλο αυτό το "σετάκι" θυμίζει τον περίφημο Περίανδρο Πώπωτα του τηλεοπτικού Καφέ της Χαράς, με το σύνθημα "εμπρός πίσω"... Επειδή εμπρός δε βλέπουμε να υπάρχει τίποτα, στηριζόμαστε στο... πίσω. Σε αυτό που ο ιδρυτής Ανδρέας αποκαλούσε "χρονοντούλαπο της ιστορίας"...
Η μουσική επένδυση θα είναι ένα medley από συνθέσεις του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Με άλλα λόγια θα ξανακούσουμε τους... Δρόμους της Φωτιάς, ενώ φαίνεται πως το "κίνημα" εγκαταλείπει τα περίφημα Κάρμινα Μπουράνα του Καρλ Ορφ, που για χρόνια ακούγονταν στις προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Εκδήλωση με απουσίες

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σκοπεύει να παρουσιάσει τους επτά άξονες της στρατηγικής του "νέου κινήματος¨. Στην πρώτη γραμμή του ακροατηρίου, όμως, κάποιες καρέκλες θα παραμείνουν αδειανές.
Ήδη, ο Ανδρέας Λοβέρδος κι ο Μ. Χρυσοχοΐδης, δήλωσαν ότι δε θα συμμετέχουν. Οι πληροφορίες θέλουν να απουσιάζει και ο Γ. Ραγκούσης. Άγνωστο είναι τι θα κάνει η Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ έως χθες το βράδυ στην Αφρική βρισκόταν ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου(όχι για... σαφάρι).
Ωστόσο, το παρόν τους στην εκδήλωση θα δώσουν ιστορικά στελέχη του κόμματος από το '74 κι έπειτα. Μεταξύ αυτών ο Κώστας Σημίτης και ο Κώστας Λαλιώτης.

Ο... μαϊντανός που τον έλεγαν ΣΥΡΙΖΑ

Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λυθεί. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θέλει να καταλάβει τη θέση του ΠΑΣΟΚ στην κεντροαριστερά και μια από τις συνιστώσες του, ο "Νέος Αγωνιστής", οργανώνει εκδήλωση στη Νίκαια, με ομιλητή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Κουμουνδούρου, όπως αναφέρουν "Τα Νέα", επιθυμεί να δείξει ότι δεν ήταν δική της ιδέα η διοργάνωση της επίμαχης εκδήλωσης.  Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος υπογραμμίζει ότι η ανοιχτή εκδήλωση με θέμα "Με τη Δημοκρατική Παράταξη της Αριστεράς στον αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση σήμερα" διοργανώνεται από τον "Νέο Αγωνιστή"!
Μάλιστα, το κόμμα ανέθεσε στο μέλος της συνιστώσας Γιάννη Χατζηαντωνίου, να... αρθογραφήσει στην "Αυγή της Κυριακής", που είναι όργανο του κόμματος, για να επισημάνει πως η εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη "είναι βέβαια εκδήλωση του "Νέου Αγωνιστή" και όχι του ΣΥΡΙΖΑ ως συνόλου". Αν έγινε πιστευτός, αυτό είναι ένα άλλο θέμα...
Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, από μαϊντανός που φύτρωσε στο κενό οικόπεδο της κεντροαριστεράς, θέλει να οικειοποιηθεί την... αλάνα και να χτίσει μια νέα πολυκατοικία. Ως κόμμα που βρίσκεται στα πρόθυρα της εξουσίας (η τελευταία δημοσκόπηση έδινε δυο μονάδες διαφορά και πρωτιά στη Νέα Δημοκρατία, άρα σε λίγους μήνες εξουσίας από τον Αντώνη Σαμαρά και τη λήψη κι άλλων ασφυκτικών μέτρων η διαφορά θα εξανεμιστεί) θέλει να αποκτήσει θεμέλια και, κάποια στιγμή, να κυβερνήσει. Κι αυτό μπορεί να το κάνει μόνον αν πείσει αυτούς που, νωρίτερα, είχε ξελογιάσει ο Ανδρέας, είχε πείσει ο Σημίτης κι είχαν πιστέψει στον Καραμανλή...