Την προσωπική του δέσμευση για την άμεση επαναλειτουργία του Μουσείου Αρχαίας Αγοράς στη Θεσσαλονίκη κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τζαβάρας, μετα την επίσκεψη και ξενάγησή του στο χώρο. >>>


Ο κ.Τζαβάρας, που βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη, που εγκαινίασε την έκθεση «Η Θεσσαλονίκη των Συλλεκτών-Ιστορίες της Πόλης» στην αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο και το υπόγειο μουσείο της Αρχαίας Αγοράς, το οποίο όμως παραμένει εδώ και δύο χρόνια (από την ημέρα των εγκαινίων του το καλοκαίρι του 2010) κλειστό λόγω έλλειψης ικανού αριθμού προσωπικού.

«Σας δίνω την υπόσχεση μου ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα είμαι σε θέση να ανακοινώσω την επαναλειτουργία του υπέροχου αυτού Μουσείου. Δεν είναι δυνατό οι τουρίστες και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης που θέλουν να επισκεφθούν το Μουσείο ν' αντικρίζουν κλειστές πόρτες. Η ιστορία δεν μπορεί να παραμένει «κλειδωμένη» και ανενεργή. Τα Μουσεία ιδρύονται και λειτουργούν για να διδάσκουν», τόνισε ο κ.Τζαβάρας.

Κηρύσσοντας, χθες το βράδυ, τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη των συλλεκτών» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού ο αναπληρωτής υπουργός συνεχάρη τους διοργανωτές (το Α.Π.Θ, Δήμος Θεσσαλονίκης , Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα , και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού) καθώς και τους συλλέκτες που με την παραχώρηση των συλλογών τους (Φωτογραφίες, αντικείμενα, καρτ-ποστάλ, χάρτες κα) «φωτίζουν», όπως είπε, την ιστορία και τη διαχρονία λάμψης και προσφοράς της Θεσσαλονίκης .