Απέρριψε, το ελεγκτικό συνέδριο, το διαγωνισμό του δήμου Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση, σε ιδιώτες, του έργου επισκευής και συντήρησης των απορριμματοφόρων και των λοιπών μηχανημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας.
Όπως δήλωσε, στη Ραδιοεφημερίδα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης και τον δημοσιογράφο Δ. Ασπροπούλη, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Θανάσης Παπάς, η διοίκηση καταθέτει, ήδη, αίτηση αναίρεσης στην απόφαση.
«Δεν έχει τελειώσει για μας η υπόθεση», υπογράμμισε ο κ. Παπάς.
Όπως είπε, ο δήμος δεν έχει άλλον τρόπο να αλλάξει τα δεδομένα στην καθαριότητα της πόλης, αφού έχει στη διάθεσή του 300 οχήματα, τα οποία χρειάζονται συνεχώς συντήρηση, με τα 71 από αυτά να χρήσουν άμεσης επιδιόρθωσης, σε εξειδικευμένα μηχανουργεία.
Μάλιστα, στην επισήμανση της ΠΟΕ ΟΤΑ ότι στο συνεργείο του δήμου υπηρετούν 55 εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 38 είναι τεχνίτες, απάντησε πως η αλήθεια είναι ότι υπηρετούν πολύ λιγότεροι εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να μη «βγαίνουν» οι βάρδιες για το Σαββατοκύριακο.
Υπογράμμισε, ακόμη, πως οι μεγάλες βλάβες στα οχήματα του δήμου επιδιορθώνονταν και επί της προηγούμενης διοίκησης σε εξωτερικά συνεργεία.
Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ ΟΤΑ υποστηρίζει ότι πρόθεση της δημοτικής αρχής «ήταν να ‘ανοίξει’ το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης, αδιαφορώντας για το εργασιακό μέλλον του προσωπικού και την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών». Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης απάντησε πως «οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουν να εργάζονται, απρόσκοπτα, στο μηχανουργείο του δήμου, άσχετα αν η επιδιόρθωση των συγκεκριμένων οχημάτων γίνει σε ιδιωτικά συνεργεία».