Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης έξω από τον ΕΟΠΥΥ το πρωί στην Αριστοτέλους. Όπως κατήγγειλαν, δεν έχουν, πλέον, χρήματα ούτε για τα φάρμακά τους. >>>

Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» Ροδούλα Τσαλουσίδου τόνισε: «Οι καρκινοπαθείς έχουν φτάσει σε σημείο να μην παίρνουν τα φάρμακά τους γιατί δεν έχουν χρήματα να τα αγοράσουν, ενώ στα νοσοκομεία χειρουργικές επεμβάσεις σε καρκινοπαθείς αναβάλλονται λόγω επίσχεσης εργασίας των γιατρών».
Τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου εξέθεσαν στον διευθυντή του ΕΟΠΠΥ Κωνσταντίνο Δαλαμπούρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των χρεών του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς και λόγω των κινητοποιήσεων των γιατρών στα νοσοκομεία.
«Τα φάρμακα των καρκινοπαθών μπορεί να στοιχίζουν από 80 έως 4000 ευρώ το μήνα. Υπάρχουν ασθενείς που τα αγόρασαν και δεν τους έχει καταβληθεί η δαπάνη από τον ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Ιούνιο. Λόγω έλλειψης χρημάτων αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους. Από την άλλη λόγω της επίσχεσης εργασίας των γιατρών την περασμένη εβδομάδα στο Θεαγένειο από τις 10 προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις έγιναν μόνο 5», πρόσθεσε κ. Τσαλουσίδου.