Το μέλλον του εκθεσιακού φορέα της Θεσσαλονίκης και η προσθήκη νέων αρμοδιοτήτων στο ΥΜΑΘ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν Κωστής Χατζηδάκης και Θεόδωρος Καράγολου. >>>

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται για να ξεπεράσει την κρίση με ρεαλισμό και όχι με μαγικές συνταγές. "Στόχος είναι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη", υποστήριξε. Επίσης, σχολίασε θετικά τις επιχειρούμενες αλλαγές στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε την πρόθεση της κυβέρνησης να εκσυγχρονίσει τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και να τονώσει την εξωστρέφειά της.
Ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, αναφέρθηκε στα βήματα που γίνονται για να ανακτήσει το Υπουργείο αρμοδιότητες μέσω των οποίων θα τονωθεί η ανάπτυξη στη Βόρειο Ελλάδα.
«Φιλοδοξούμε η Βόρεια Ελλάδα να είναι η αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια που γίνεται για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Διδασκόμαστε από τα λάθη του παρελθόντος, αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα το σήμερα και οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη Ελλάδα, χωρίς οικονομικά προβλήματα, όπου οι Έλληνες πολίτες πραγματικά θα ευημερούν», είπε ο κ. Καράογλου.

Ο κ. Χατζηδάκης επισκέφθηκε το ΥΜΑΘ συνοδευόμενος από τον Γ.Γ. δημοσίων έργων Στράτο Σιμόπουλο. Στη συνέχεια ο Υπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τις διοικήσεις της ΔΕΘ και της HELEXPO και με φορείς του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης.
«Με ειλικρίνεια πρέπει να παραδεχθούμε, ότι ο θεσμός της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έχει εδώ και χρόνια, πολλά προβλήματα. Επιδίωξη μας, είναι να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα με εκσυγχρονισμό του θεσμού, βασιζόμενοι και σε όσα συμβαίνουν σε αντίστοιχες εκθέσεις στο εξωτερικό. Για εμάς η Έκθεση Θεσσαλονίκης, δεν είναι ευκαιρία ούτε για πανηγύρια, ούτε για ακραίες κομματικές αντιπαραθέσεις. Είναι ένας εμπορικός θεσμός, που πρέπει να σχετίζεται με την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και θα προσπαθήσουμε να τον βάλουμε ξανά στις σωστές του βάσεις. Γι’ αυτό και το μήνυμα που εκπέμπουμε φέτος, είναι ένα μήνυμα περισυλλογής κι ενός καινούργιου ξεκινήματος», είπε για τη ΔΕΘ ο κ. Χατζηδάκης.
Ο υπουργός Ανάπτυξης ισχυρίστηκε ότι στο νέο ξεκίνημα αυτό, τόσο για την έκθεση όσο και για την Μακεδονία και τη Θράκη, "το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης θα έχει κομβικό ρόλο. θέλουμε η Μακεδονία και η Θράκη να μην είναι ξεχασμένη Ελλάδα, αλλά μια περιοχή της πατρίδας μας όπου οι εξελίξεις στην οικονομία και στην παραγωγική μηχανή θα είναι θετικές και ελπιδοφόρες", κατέληξε.



Συνάντηση Καράογλου - Κεφαλογιάννη
Στη συνέχεια, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης συναντήθηκε με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη. 
«Σήμερα η πατρίδα μας περνά δύσκολες ώρες. Ωστόσο υπάρχει μια Κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας μεταξύ τριών κομμάτων, τα οποία στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια και τις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού της χώρας, Αντώνη Σαμαρά, για να μπορέσουμε το συντομότερο δυνατόν και με το μικρότερο κοινωνικό κόστος να ξεπεράσουμε την κρίση» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Καράογλου.
Ο κ. Κεφαλογιάννης, επισήμανε πως «όσα αντιμετωπίζουμε και θα αντιμετωπίσουμε, είναι δύσκολα για την ελληνική κοινωνία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, και θα το κάνουμε, είναι τα μέτρα που θα ληφθούν να έχουν μια προμετωπίδα, τη λέξη δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη σημαίνει ότι οι έχοντες θα πληρώσουν τα βάρη των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε και θα είμαστε πιο ήπιοι σε αυτό που ζητάμε από τον απλό πολίτη που σήμερα δυσκολεύεται στην καθημερινότητά του. Εμείς, από την πλευρά του κόμματος, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε το κυβερνητικό έργο, να βγάλουμε την πατρίδα μας σε ξέφωτο από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα, εξαιτίας ενός προβλήματος που δημιουργήθηκε εδώ και πολλά χρόνια και καλούμαστε να το αντιμετωπίσουμε σήμερα».