Τη διαβεβαίωση ότι έχει εκπονηθεί ήδη επιχειρησιακό σχέδιο για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος και ότι θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε το «ακανθώδες θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά», να συζητηθεί σε νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή και του Νίκου Αναστασόπουλου, που έχει οριστεί από την κυβέρνηση συντονιστής για το θέμα των ναυπηγείων, εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, σε συνάντηση που είχε το πρωί με εκπρόσωπους των εργαζομένων και από τις δύο πλευρές. >>>

Ο υπουργός σύμφωνα με το ΑΜΠΕ δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματά τους με επιστολές προς τα αρμόδια υπουργεία. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να υπάρξει σχέδιο για τη δημιουργία ενός ενιαίου ναυπηγοεπισκευαστικού φορέα, να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους, βιβλιάρια ασθενείας και πάγωμα των στεγαστικών δανείων.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά Bασίλης Kαρακίτσος ζήτησε από την πλευρά του, να καταβληθεί άμεσα σε κάθε εργαζόμενο το βοήθημα ύψους 1.000 ευρώ, που ενέκρινε το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ ενώ έθεσε και θέμα δεδουλευμένων καθώς, όπως είπε, από τους 1.100 εργαζόμενους οι 160 είναι απλήρωτοι εδώ και τρία χρόνια και οι υπόλοιποι τους τελευταίους τέσσερις μήνες, οπότε τέθηκε σε εφαρμογή η εκ περιτροπής εργασία.

Το πρωί οι εργαζόμενοι από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος πραγματοποίησαν πορεία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά.