Στο 6% κατόρθωσε να συγκρατήσει το ποσοστό μείωσης των επισκεπτών της, σε σχέση με πέρυσι, η 77η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). >>>

Οι επισκέπτες υπολογίζονται λίγο πάνω από τους 123.000 (τόσα ήταν τα εισιτήρια που κόπηκαν), συνυπολογιζόμενων των προσκλήσεων. Κι αυτό, παρότι η Έκθεση είχε «να αντιπαλέψει με την ιδιαίτερα αρνητική ψυχολογία επιχειρήσεων και καταναλωτών και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοργανώτριας HELEXPO.
Συγκριτικά, πέρσι, η ΔΕΘ είχε προσελκύσει συνολικά 150.000 επισκέπτες, συνυπολογιζόμενων των προσκλήσεων. 
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «ως και τις 13 Σεπτεμβρίου η επισκεψιμότητα ήταν αυξημένη, κατά 15% σε σχέση με πέρσι, αλλά η απότομη αλλαγή του καιρού δεν επέτρεψε τη συνέχιση αυτής της πορείας. Στο πλαίσιο αυτό, η μείωση μόλις κατά 6% της συνολικής επισκεψιμότητας, σε σύγκριση με την 76η ΔΕΘ, καταγράφεται ως ικανοποιητικό αποτέλεσμα».
Η HELEXPO χαρακτηρίζει "παρακαταθήκη" τη σημαντική αύξηση της συμμετοχής των πρωτοεμφανιζόμενων ιδιωτών εκθετών σε μεγάλα θεματικά αφιερώματα, όπως αυτό για την ενέργεια, στα περίπτερα 7 και 13.