Σύμμαχο στις προσπάθειες για επιμήκυνση του προγράμματος, βρήκε η Ελλάδα, στο πρόσωπο του προκατόχου της Άνγκελα Μέρκελ, Γκέρχαρντ Σρέντερ, που υποστήριξε σε άρθρο του σε γερμανική εφημερίδα, ότι πρέπει να δοθεί επιτέλους στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος. 



Σε άρθρο του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ο πρώην Γερμανός Καγκελάριος υπεραμύνεται των σκληρών προσπαθειών και των επίπονων μέτρων, που έχει πάρει η Ελληνική κυβέρνηση και ζητά την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής. 

«Γνωρίζουμε ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουν αποτέλεσμα μόνο όταν συνοδεύονται από οικονομική ανάπτυξη. Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία έχουν κάνει σημαντικές προόδους. Η κατάσταση, στην οποία βρίσκονται σήμερα οι χώρες αυτές σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο δείχνει ωστόσο ότι μόνο με λιτότητα δεν αντιμετωπίζεται η κρίση. Το αντίθετο μάλιστα. 
Υπάρχει ο κίνδυνος η σκληρή λιτότητα να στραγγαλίσει την οικονομία, όπως συμβαίνει ήδη στην περίπτωση της Ελλάδας. Μέσα σε δύο χρόνια η χώρα προχώρησε σε αυξήσεις φορολογίας και περιορισμό δαπανών που αντιστοιχούν στο 20% του ΑΕΠ. Μέχρι το 2014 θα φθάσουν στο 30%. 
Καμία κοινωνία και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει τέτοιες περικοπές. Για το λόγο αυτό οι ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να δώσουν στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».