Μόνιμη λαϊκή αγορά, στην «καρδιά» του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, στο Μοδιάνο, προβλέπει στο σχεδιασμό του, για το επόμενο διάστημα, ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών. >>>


Όπως δήλωσε, στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 o πρόεδρος της διοίκησης του Οργανισμού, Μιχάλης Πάππου, έχει κατατεθεί η σκέψη στην Ένωση Επαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, να χρησιμοποιηθούν τα άδεια καταστήματα της αγοράς Μοδιάνο, κάτι που έτυχε θετικής αντιμετώπισης από τον πρόεδρο της Ένωσης, Χρήστο Νικολόπουλο.
Ο πρόεδρος της διοίκησης του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών, ανακοίνωσε, χθες, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, την πρόθεση του Οργανισμού να επαναλειτουργήσει τη λαϊκή αγορά της Ροτόντας.
«Το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει μείνει χωρίς λαϊκή αγορά», δήλωσε στο δημοτικό ραδιόφωνο ο κ. Πάππου. Και πρόσθεσε πως ο Οργανισμός θέλει να δημιουργήσει μια λαϊκή αγορά πρότυπο στη Ροτόντα, με ομοιόμορφους πάγκους κι άλλες δύο λαϊκές αγορές, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. «Θα είναι λαϊκές αγορές ευρωπαϊκών προδιαγραφών», είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, πρόσθεσε πως μια τέτοια λαϊκή αγορά θα λειτουργεί κατά του παρεμπορίου, αφού θα ξεχωρίζει ο πάγκος του μικροπωλητή που πουλά τέτοια είδη».
Ειδικά για το παρεμπόριο είπε ότι είναι τεράστιο θέμα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά από την πολιτεία.