Με τη ζωή του πλήρωσε ο He Zhi Hua την άρνησή του να συμμορφωθεί με τις εντολές της κινεζικής κυβέρνησης...

Με τη ζωή του πλήρωσε ο He Zhi Hua την άρνησή του να συμμορφωθεί με τις εντολές της κινεζικής κυβέρνησης να μετεγκατασταθεί, μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής όπου έμενε, προκειμένου το μέρος να αξιοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οδοστρωτήρας κυβερνητικού συνεργείου συνέθλιψε τον Κινέζο διαδηλωτή ο οποίος δεν δεχόταν την απομάκρυνσή του από το χωριό Changsha στην επαρχία Hunan. Ο Hua ξάπλωσε στο οδόστρωμα για να σταματήσει τα έργα αλλά ο οδοστρωτήρας πέρασε από πάνω του, συνθλίβοντάς τον, με εντολή του αντιδημάρχου της περιοχής! Οι τοπικές αρχές είχαν ήδη κάνει έξωση σε πολλούς κατοίκους του χωριού.
Οι σοκαριστικές φωτογραφίες δείχνουν ό,τι απέμεινε από τον άτυχο διαδηλωτή…
Η Daily Mail σημειώνει πάντως πως, καθώς είναι αδιευκρίνιστο ακριβώς τι φαίνεται στις φωτογραφίες, δεν αποκλείεται το περιστατικό να ήταν και ατύχημα. Ωστόσο καταγγέλθηκε πως οι τοπικές αρχές επιχείρησαν να συγκαλύψουν το περιστατικό στέλνοντας ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας για να αντιμετωπίσουν το πλήθος και να κρύψουν τη σορό. Υπάρχουν επίσης αναφορές πως στην οικογένεια του άτυχου άνδρα προσφέρθηκαν χρήματα για να εξασφαλιστεί η σιωπή της σχετικά με το περιστατικό.