Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαίας Χορτιάτη. >>>

Το δημοτικό συμβούλιο κατέληξε σε ψήφισμα με το οποίο ζητά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει η μεταφορά των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Πανοράματος και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας.
Έπειτα από πιέσεις που άσκησε η αντιπολίτευση το δημοτικό συμβούλιο Πυλαίας Χορτιάτη κατέληξε ομόφωνα και σε δεύτερο ψήφισμα με το οποίο ζητά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να αναλάβει τη μεταφορά των μαθητών και των υπολοίπων σχολείων του Δήμου. 
Λίγο πριν ολοκληρωθεί η έκτακτη συνεδρίαση ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νέο Πρόσωπο για το Δήμο», Νίκος Νυφούδης, πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο τα λεωφορεία του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη να αναλάβουν τη μετακίνηση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας Χορτιάτη. Ο Δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, συμφώνησε με την πρόταση του κ. Νυφούδη τονίζοντας ότι θα εξεταστεί.