Στις 4 το απόγευμα θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας, μετά τη χθεσινοβραδινή μαραθώνια συνάντησή τους. >>>


Οι τεχνοκράτες φέρονται να έχουν πάψει να πιέζουν για νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, μετά και την προειδοποίηση του Γιάννη Στουρνάρα ότι θα παραιτηθεί. «Δεν υπογράφω, θα φύγω», ξεκαθάρισε, σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει δηλώσεις αξιωματούχου της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις οποίες συμφωνήθηκε με την τρόικα η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη. Από το μέτρο αυτό αναμένεται να εξοικονομηθούν 1,1 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε μέτρα ύψους 9,5 δισ. ευρώ και απομένουν άλλα 2 δισ. περίπου, με την τρόικα να απορρίπτει όμως τις προτάσεις για εξοικονόμηση πόρων από την αναδιάρθρωση του δημοσίου και τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, ως μη αποδοτικά μέτρα.

Χθες,  αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών είπαν ότι η τρόικα μπορεί να φύγει από την Αθήνα στα τέλη της εβδομάδας έχοντας συμφωνήσει το 95% των μέτρων του πακέτου.