Goran Bregovic προτείνει για απόψε η «Βαλκανική Πλατεία 2012», Imany (φωτ.) το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών. Υπάρχουν ωστόσο και άλλες επιλογές, αν και όχι πολλές, για κέντρο και ανατολικά. Αναλυτικά >>>


ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Ο Goran Bregovic και η «Μπάντα για Γάμους και Κηδείες» απόψε στις 9, στο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη). Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του δήμου Νεάπολης – Συκεών «Βαλκανική Πλατεία 2012». Τιμή Εισιτηρίου: 10€ και 5€ μαθητικό – φοιτητικό – ανέργων.
  • Συναυλία της Imany περιλαμβάνει το αποψινό μενού του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης). Ώρα έναρξης: 21.30. Τιμή εισιτηρίου: 17€ (προπώληση), 20€ (ταμείο)
  • Με τη συναυλία Κοσμικής Βυζαντινής μουσικής με τους Γρηγόρη και Πέτρο Παπαεμανουήλ συνεχίζονται απόψε στις 9, στο Δασάκι Κόδρα (Θεμιστοκλή Σοφούλη 125, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης), οι εκδηλώσεις του «Παρά θιν’ αλός». Είσοδος ελεύθερη.
ΘΕΑΤΡΟ
  • Η επιθεώρηση «Τι Βουλή θα παραδώσεις μωρή;» έως και τις 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Κήπου (Νικολάου Γερμανού, έναντι ΧΑΝΘ). Επί σκηνής οι Άννα Παναγιωτοπούλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Ρώπα, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Παντελής Καναράκης, Γιώργος Γαλίτης κ.ά. Ώρα έναρξης παραστάσεων: 9.30 μμ. Τιμές εισιτηρίων: 20€ κανονικό, 15€ φοιτητικό / μαθητικό / πολύτεκνοι / Τρίτη ηλικία (65 άνω), 12€ άνεργοι ΟΑΕΔ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • Αυλαία απόψε για το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών και Οικολογίας που θα διαρκέσει έως τις 9 Σεπτεμβρίου σε Πυλαία - Πανόραμα – Χορτιάτη, με θεατρικές παραστάσεις, μουσική με ανακυκλώσιμα υλικά, παρουσιάσεις βιβλίων, χορό, σεμινάριο χαρτοδιπλωτικής origami / μουσική με caisa cosma και πολύ έντεχνη - μπλουζ - ροκ και λαϊκή μουσική. Το φεστιβάλ ξεκινάει από το Πέτρινο Πυλαίας, και το αποψινό πρόγραμμα περιλαμβάνει: 20.00-21.00: Maracaibo - μουσική από ανακυκλώσιμα υλικά για παιδιά και μεγάλους. 21.00-22.00: Θεατρική Ομάδα Παιδαγωγικού «Τρέλα-λα», έργο «Ιστορίες του βυθού. Είσοδος ελεύθερη.
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
  • Εγκαινιάζεται απόψε στις 8.30, στον εκθεσιακό χώρο του δήμου Νεάπολης / Συκεών (Δημαρχείο, Ελ. Βενιζέλου 125), η έκθεση "Aspects of Balkan Photography. Νέα διαδρομή σε καιρούς κρίσης". Η έκθεση που διοργανώνει το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εντάσσεται στις εκδηλώσεις του δήμου Νεάπολης – Συκεών «Βαλκανική Πλατεία 2012» αλλά και σε εκείνες για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Διάρκεια έως 9 Σεπτεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: 10.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00. Είσοδος ελεύθερη.
  • Το κουτί της Πανδώρας… ανοίγουν απόψε στις 8, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. (Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη) φοιτητές πανεπιστημίων των βαλκανικών χωρών. «Το κουτί της Πανδώρας» είναι το θέμα της φετινής TRANSFORM που διοργανώνει το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. και θα πραγματοποιηθεί σε 4 σημεία της πόλης (εκτός από το Τελλόγλειο, στο Κέντρο Χαρακτικής Ήλιος του δήμου Νεάπολης, στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στο «Remezzo Palace» του δήμου Καλαμαριάς – τις επόμενες ημέρες τα εγκαίνια). Η φετινή εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης. Η διάρκεια της έκθεσης είναι έως και τις 23 Σεπτεμβρίου. Είσοδος δωρεάν.
  • Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ. και η Επιτροπή Εποπτείας Πανεπιστημιακών Βιβλιοθηκών σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού διοργανώνουν έκθεση με τίτλο «Περιήγηση στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από τη Συλλογή Τρικόγλου». Ως τις 8 Σεπτεμβρίου 2012, από τις 9 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα. Στο αμφιθέατρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού. Είσοδος Ελεύθερη.
  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του ΥΠΠΟΤ οργανώνουν περιοδική έκθεση με τίτλο: "Αρχαιοκαπηλία Τέλος". Ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Ώρες και μέρες έκθεσης: Δευτέρα - Κυριακή: 9:00 - 16:00. Τιμή Εισόδου 6€, 3€ (μειωμένο) Ενιαίο: 8€, 4€ (μειωμένο).