Την επιθυμία του ο ΠΑΟΚ να γίνει η ομάδα που οραματίζεται ο κόσμος, αλλά και ο ίδιος εξέφρασε ο Γιώργος Δώνης. >>>


Ο τεχνικός του «Δικέφαλου του Βορρά» τόνισε πως ο σύλλογος δεν κοιτάζει το δέντρο, αλλά το δάσος και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν παρασύρεται από πιθανά άσχημα αποτελέσματα. Ακόμη, ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στην αναμέτρηση της τρίτης αγωνιστικής, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και την απόκτηση των μετοχών από τον Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για τους λόγους που ο ΠΑΟΚ δεν έχει την απόδοση που είχε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας:
«Η ομάδα και στα πρώτα επίσημα παιχνίδια μέχρι το παιχνίδι με τη Ραπίντ Βιέννης εντός έδρας είχε καλές εμφανίσεις, είχε αφομοιώσει τον τρόπο παιχνιδιού. Δεν μπορούμε να λέμε ότι από τη μια μέρα στην άλλη πως οι ποδοσφαιριστές αυτοί, ξαφνικά έχουν ξεχάσει όσα έχουν αφομοιώσει στην προετοιμασία. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες στο ποδόσφαιρο που σ' επηρεάζουν.

Μπορεί να είναι η πίεση ενός αποτελέσματος, μπορεί να είναι μια κακή εμφάνιση, ένα κακό αποτέλεσμα να σ' επηρεάσει για το επόμενο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε ένας συνδυασμός σε όλο αυτό το κομμάτι, ότι όταν από τη βασική σου 11άδα λείπουν 3-4 ποδοσφαιριστές οι οποίοι κι αυτοί είχαν αφομοιώσει αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού αλλά είναι πιο ισχυροί μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μπορούν να παρασύρουν τους υπόλοιπους σ' ένα ματς που έχει πίεση, όταν σου λείπουν δημιουργείται ένα μεγάλο πρόβλημα.

Κι αυτό δε συμβαίνει μόνο στον ΠΑΟΚ, συμβαίνει σε όλες τις ομάδες του κόσμου και δεν είναι απλώς μια δικαιολογία, είναι η πραγματικότητα. Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να κοιτάμε όλοι είναι ότι πολλές φορές λογικό είναι όταν θα έρθουν κάποια άσχημα αποτελέσματα να αφορίζουμε τα πάντα.

Ο ΠΑΟΚ θα παραμείνει σ' αυτήν τη φιλοσοφία παιχνιδιού. Εμείς δεν κοιτάμε αυτή τη στιγμή το δέντρο αλλά το δάσος και αυτή τη στιγμή το να μπορούμε να 'φάμε' και μια και δυο και τρεις 'σφαλιάρες' δε σημαίνει ότι θα βγούμε από τον δρόμο κι από αυτό που ονειρευόμαστε και το όραμα που έχουμε.

Θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε αυτήν τη φιλοσοφία παιχνιδιού, την οποία την έχουν αφομοιώσει οι παίκτες, και αυτοί που θα έρθουν από τους τραυματισμούς θα μπούνε σ' αυτήν και κάθε φορά που θα προχωράμε και θα έρχονται κάποιες μεταγραφές κι αυτοί θα μπούνε ώστε ο ΠΑΟΚ να γίνει η ομάδα που όλοι θέλουμε και πάνω απ' όλα θέλω εγώ».

Για τον αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης:
«Έχουμε κάνει σκάουτινγκ για τον αντίπαλό μας, είναι μια ομάδα γνωστή. Έχει τον ίδιο βασικό κορμό, ελάχιστες είναι οι διαφοροποιήσεις, έχουν τον ίδιο προπονητή, μια ομάδα που είναι και δουλεμένη και έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία παιχνιδιού που είναι πάρα πολύ δυνατή στο ανοικτό γήπεδο.

Κοιτάμε πάντα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του αντιπάλου αλλά είναι σημαντικό εμείς να μπορούμε να ελέγχουμε το παιχνίδι, να εφαρμόζουμε και να επιβάλλουμε τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι στην έδρα μας, πρέπει να είμαστε πολύ πιεστικοί και πάνω απ' όλα να είμαστε πολύ καλοί με την μπάλα στα πόδια».

Για τους τραυματισμούς που ταλαιπωρούν την ομάδα:
«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα προβλήματα τα οποία είναι σοβαρά. Πρέπει να δούμε ακριβώς ποιοι είμαστε αυτοί που έχουμε απομείνει, δηλαδή πως μπορούμε να διαχειριστούμε με καλύτερο τρόπο αγωνιστικά το ρόστερ. Είναι κάτι το οποίο το σκέφτομαι κι εγώ τις τελευταίες ημέρες αρκετά ώστε να μπορέσουμε τουλάχιστον με τους ποδοσφαιριστές που είναι έτοιμοι στο επόμενο διάστημα να παρουσιάσουμε κάτι καλό και να είναι και αποτελεσματικό και είναι κάτι που έχω διάφορες σκέψεις και θα προσπαθήσουμε μέσα από την προπόνηση να το εφαρμόσουμε.

Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να φτάσουμε στη νίκη στο επόμενο παιχνίδι για να μας βοηθήσει ψυχολογικά και να μπορέσουμε σιγά - σιγά ν' αρχίσουμε να ξεπερνάμε τα προβλήματα, ειδικά των τραυματισμών που έχουμε».
?
Για τις συναντήσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη:
«Η δεύτερη συνάντηση ήταν λογικά πιο εποικοδομητική. Ήταν πιο σημαντική κι από τη δική μου πλευρά αλλά πιστεύω και από την πλευρά του ιδιοκτήτη της ομάδας, του κ. Σαββίδη. Είναι πολύ ωραίο το να βλέπεις ότι ο ιδιοκτήτης δε βλέπει κάτι παροδικό. Υπάρχει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο σε όλα τα επίπεδα, στο οργανωτικό κομμάτι, στο αγωνιστικό, στο θέμα των εγκαταστάσεων, των υποδομών, το πώς ο ΠΑΟΚ μ' ένα πλάνο τριετίας - πενταετίας θα μπορεί να γίνει μια πολύ δυνατή ομάδα και να φτάσει στο σημείο να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Πάντα σ' αυτό υπάρχει κάποια αναφορά από την πλευρά μου τα οποία τα ζητάει ο ιδιοκτήτης, δηλαδή ανάλυση ως προς το υλικό της ομάδας, ως προς τους στόχους της και είμαι υποχρεωμένος να πω την άποψή μου, αυτό που ακριβώς πιστεύω, το σημείο που βρισκόμαστε γιατί κι εκεί που έχουμε συμφωνήσει πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, να βλέπουμε που βρισκόμαστε, το τι πρέπει να κάνουμε στο μέλλον και από θέμα δουλειάς και από θέμα οργάνωσης και από θέμα ενίσχυσης ώστε ο ΠΑΟΚ να γίνει αυτός που ονειρευόμαστε κι αυτός που θέλουμε όλοι».