Ζητά απολύσεις στο δημόσιο για να καλυφθεί έλλειμμα ύψους 2,5 δις ευρώ- Όχι στην εφεδρεία και τα σχέδια πρόωρης συνταξιοδότησης- Κόκκινη κάρτα στο θέμα των συγχωνεύσεων ή του κλεισίματος δημοσίων φορέων- Δεν ανησυχεί η Γερμανία >>>

Κρίσιμη για την Ελλάδα η συνάντηση του Eurogroup την ερχόμενη παρασκευή, στη Λευκωσία, καθώς θα πρέπει να παρουσιάσει τα μέτρα για τη διετία 2013-2014, ακόμη και αν δεν υπάρξει ολοκληρωτική συμφωνία με την Τρόικα. 
Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών χαρακτήρισε τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τρόικας "δύσκολη και ζόρικη", επιβεβαιώνοντας ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν να μην δέχονται, μεταξύ άλλων, τα προτεινόμενα μέτρα που αφορούν στην αναδιάρθρωση του κράτους και ότι θέτουν μετ' επιτάσεως θέμα απολύσεων, ακόμη και στον στενό δημόσιο τομέα. Ζήτημα, το οποίο αρνείται να δεχθεί η ελληνική πλευρά, όπως προέκυψε και από τη χθεσινοβραδυνή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, η οποία, κατά το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «διεξήχθη σε ήρεμο κλίμα».
Η συνάντηση του πρωθυπουργού, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών με τους Τροϊκανούς διήρκεσε πενήντα λεπτά και ήταν από τις δυσκολότερες καθώς οι τελευταίοι επέμεναν για απολύσεις στο Δημόσιο.
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας σε δηλώσεις του προς του δημοσιογράφους τόνισε πως γίνεται προσπάθεια να πειστεί η Τρόικα για την ορθότητα των επιχειρημάτων της Ελληνικής πλευράς, ωστόσο πιέζει για τη λήψη μέτρων, με αποτέλεσμα τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν.
Η Τρόικα από την πλευρά της δεν έχει πειστεί από τις συγχωνεύσεις δημοσιών οργανισμών, αφού τα έξοδα δεν έχουν περικοπεί (απαιτεί την απόλυση 15.000 εργαζομένων), ενώ δεν συμφωνεί και με την "νέου τύπου" εφεδρεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία τους εκτιμούν ότι για 35.000 άτομα είτε η πρόωρη συνταξιοδότηση, είτε η μείωση αποδοχών στο 60% μέσω καθεστώτος διαθεσιμότητας δεν μειώνουν τα έξοδα του κράτους όσο απαιτείται. 

"Δεν ανησυχεί η Γερμανία" 
"Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν ανησυχεί" για τις αμφιβολίες της τρόικας, για κάποια σημεία του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ, επισημαίνοντας ότι ήταν πάντα σαφές ότι η δουλειά της τρόικας στην Αθήνα δεν θα ήταν υπόθεση λίγων ημερών.
Όπως ανέφερε ο κ. Ζάιμπερτ, μέχρι να απαντηθούν ικανοποιητικά ολες οι ερωτήσεις και να είναι διαθέσιμοι όλοι οι αριθμοί, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος. Είναι ωστόσο εξίσου σαφές ότι η τρόικα στο τέλος θα πρέπει να υποβάλει μια έκθεση, η οποία θα περιγράφει αληθώς την κατάσταση της Ελλάδας και το επίπεδο εφαρμογής των υποχρεώσεων, τόνισε.