Με την Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ θα συναντηθεί σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο περιθώριο των εργασιών της 67ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα παρακαθίσει επίσης στο δείπνο Διατλαντικού Διαλόγου που παραθέτει η κ. Κλίντον.
Παράλληλα, τις επίσημες εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα ανοίξουν με ομιλίες τους ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Μπαν Κι Μουν και ο Αμερικανός πρόεδρος,Μπαράκ Ομπάμα.
Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο κ. Αβραμόπουλος. Στο πλαίσιο των εργασιών της ΓΣ, ο υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας,Δημήτρη Χριστόφια και την υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, ενώ θα συναντηθεί επίσης και με ομολόγους του από το Αζερμπαϊτζάν, τη Λιβύη, καθώς και με τον εκπρόσωπο του Κοσόβου.
Ο υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει και σε γεύμα που θα παραθέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προς τιμήν των επικεφαλής των Αντιπροσωπειών και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη συντονιστική συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Κάθριν Άστον.
Τέλος, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ο κ. Αβραμόπουλος με τους Έλληνες της Διασποράς στις ΗΠΑ, πρόκειται να συναντηθεί στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη με επικεφαλής ομογενειακών φορέων.