Την κατηφόρα έχουν πάρει οι... δίκες. Υπολογίζεται ότι έχουν μειωθεί στο ένα τρίτο, λόγω της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. >>>

«Ο κόσμος δεν αντέχει οικονομικά. Υπάρχουν περιπτώσεις πελατών όπου ακόμη και για πέντε χιλιάρικα προτιμούν να τα χάσουν παρά να πληρώσουν δικηγόρο και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη», τονίζει ο πρόεδρος του ΔΣΘ, Νίκος Βαλεργάκης.
Επισημαίνει, ακόμη, ότι οι περισσότεροι δικηγόροι πένονται... Οι νέοι δικηγόροι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΣΘ έχουν, ως μέσο όρο, τις πέντε παραστάσεις το χρόνο στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
«Κυριολεκτικά πένεται ο κλάδος μας. Το 55% των μελών μας έχει μέχρι και πέντε παραστάσεις, κυρίως αφορούν διαταγές πληρωμής», δήλωσε στο www.aggelioforos.gr, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου.
Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία φροντιστηρίων, ακόμη και οι δικηγόροι, πλέον, "αλληθωρίζουν" προς το δημόσιο... Την τελευταία διετία έχει αυξηθεί κατά 25% ο αριθμός των σπουδαστών στα φροντιστήρια για τους διαγωνισμούς πρωτοδικών, εισαγγελέων και διοικητικών δικαστών. Επειτα από 13 ολόκληρα χρόνια μάλιστα λειτούργησε και τμήμα για ειρηνοδίκες, προκειμένου οι υποψήφιοι δικηγόροι να προετοιμαστούν κατάλληλα για τον αντίστοιχο διαγωνισμό.