Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει αν θα ζητηθεί από τους βουλευτές να υπακούσουν σε κομματική πειθαρχία για τα νέα μέτρα τόνισε η Φώφη Γεννηματά. >>>
Αυτό τόνισε η Φώφη Γεννηματά σχετικά με το αν το ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει να υπάρξει κομματική πειθαρχία κατά την ψήφιση στη Βουλή του πακέτου των μέτρων ή θα αφεθούν οι βουλευτές του κινήματος να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε επίσης τα εξής: Αυτό που θα αποφασίσει η πλειοψηφία των βουλευτών θα πρέπει να γίνει απολύτως σεβαστό. Νομίζω πως είναι μια πολύ καθαρή θέση και πολύ δημοκρατική».
 
Αναφορικά με την υπόθεση Μεϊμαράκη, η κ. Γεννηματά είπε: «Έχουμε ζητήσει εμείς ως ΠΑΣΟΚ την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης σε βάθος χωρίς καμιά καθυστέρηση. Θεωρούμε ότι είμαστε σε μια πάρα πολύ κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα και για το πολιτικό σύστημα».

Συμπλήρωσε μάλιστα τα εξής: «Θεωρώ επικίνδυνο να υπάρξει απαξίωση του πολιτικού συστήματος, της πολιτικής ζωής, του ανθρώπινου δυναμικού, ακόμη περισσότερο από αυτή που βιώνουμε γύρω μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Τέτοιες υποθέσεις δεν μπορούν να καθυστερούν για δύο χρόνια. Θα πρέπει να αντιμετωπίζονται κατά προτεραιότητα. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να επιδιώξουμε να μη μείνει καμία σκιά στην υπόθεση γιατί πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της ηθικής».