Στα χέρια των αρχών βρέθηκαν οι δύο από τους τρεις ομογενείς που τραυμάτισαν και λήστεψαν τις πρώτες πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου έναν 49χρονο στην περιοχή της Καλαμαριάς. >>>
Σε βάρος των συλληφθέντων, ηλικίας 26 και 27 ετών, αλλά και του συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία, για «ληστεία», «επικίνδυνη σωματική βλάβη», «διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς» και παράβαση του νόμου «περί όπλων». 

Όπως έγινε γνωστό, ο 27χρονος συλληφθείς μαζί με 26χρονο ομογενή που αναζητείται, προσπάθησαν με την απειλή όπλου να αφαιρέσουν μία τσάντα από έναν 49χρονο. Όταν ο 49χρονος αντιστάθηκε, ο ένας εκ των δραστών τον χτύπησε με τη λαβή του όπλου στο κεφάλι και στη συνέχεια πυροβόλησε εκφοβιστικά προς το έδαφος τραυματίζοντας τον 27χρονο συνεργό του στο πόδι. Στη συνέχεια, αφαίρεσαν την τσάντα με το χρηματικό ποσό των διακοσίων 200 ευρώ και διάφορα έγγραφα και τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο τους ανέμενε ο συνεργός τους. 
Η αστυνομία εντόπισε το όχημα των δραστών και επιχείρησε να το ακινητοποιήσει, χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό καθώς οι δράστες δε συμμορφώθηκαν στα σήματα των αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα. 
Στη συνέχεια, ακολούθησε καταδίωξη και στην περιοχή της Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής. Έπειτα, οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα τους και τράπηκαν σε φυγή πεζοί, αφού προηγήθηκε σύγκρουση με περιπολικό. Έπειτα από αναζητήσεις των αστυνομικών που καταδίωκαν τους δράστες, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή ο 27χρονος και συνελήφθη. 
Παράλληλα, το πρωί τις ίδιας ημέρας συνελήφθη και ο 26χρονος συνεργός στα Φλογητά Χαλκιδικής, ενώ νωρίτερα με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, βρέθηκε η τσάντα που είχαν αφαιρέσει οι δράστες, καθώς επίσης και δύο πιστόλια. Ο 49χρονος μεταφέρθηκε με σταθμό Ε.Κ.Α.Β. σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε. Επίσης σε νοσοκομείο της πόλης μεταφέρθηκε και ο 27χρονος συλληφθείς όπου νοσηλεύεται.