Για αύριο, στις 9.30 το πρωί, μετατέθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για την υπόθεση υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. >>>

Στο σκαμνί κάθονται, μεταξύ άλλων, ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, τρεις πρώην αντιδήμαρχοι και ο πρώην υπάλληλος της ταμειακής υπηρεσίας Παναγιώτης Σαξώνης.
Παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των δικαστών και εισαγγελέων, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης δεν ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης, για το λεγόμενο οικονομικό σκάνδαλο, ύψους 51,4 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά την προσδιόρισε για σήμερα, καθώς εκπνέουν τα χρονικά περιθώρια προφυλάκισης για δύο από τους βασικούς κατηγορούμενους.
Εκτός από τον πρώην δήμαρχο και τον κ. Σαξώνη, στο εδώλιο παραπέμπονται άλλα 16 άτομα, για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας και συνέργειας στις παραπάνω πράξεις, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.
Ο πρώην δήμαρχος εμφανίστηκε, για άλλη μια φορά, ικανοποιημένος για το γεγονός ότι η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη και βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο δήλωσε: «Τα ψέματα τελείωσαν, το λόγο έχει η δικαιοσύνη».