Τι δηλώνει σε συνέντευξή του στον Αγγελιοφόρο ο γ.γ. Δημοσίων Έργων

Η έλλειψη ρευστότητας, από την πλευρά της αναδόχου εταιρίας είναι, για τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτο Σιμόπουλο, το κύριο πρόβλημα του μετρό Θεσσαλονίκης.  Κάτι για το οποίο η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι  ήταν δυνατόν, όπως υποστηρίζει: >>>

«Δύο είναι οι τρόποι να το αντιμετωπίσουμε, εκ των οποίων μόνον ο ένας εξαρτάται από εμάς. Ο πρώτος τρόπος είναι να μπορέσει ο ανάδοχος να εξασφαλίσει τραπεζική χρηματοδότηση ο ίδιος. Ο δεύτερος τρόπος είναι να αυξηθεί η προκαταβολή που δίνουμε στον ανάδοχο από 6% σε 10% και παράλληλα, στο πλαίσιο της σύμβασης, να ικανοποιήσουμε ορισμένα εύλογα αιτήματά του. Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Σιμόπουλος αναφέρει για τις απαλλοτριώσεις σε Βούλγαρη και Νέα Ελβετία, ότι αναμένονται δικαστικές αποφάσεις, ενώ για το σταθμό Πατρικίου και τη διακλάδωση Πατρικίου έχουν ήδη καθοριστεί οι τιμές μονάδας. 

Τι γίνεται με τις αρχαιολογικές εργασίες
Για τις αρχαιολογικές εργασίες ότι βρίσκονται σε τελικό στάδιο, ενώ πιστεύουν πως δε θα προκύψει κάτι παρόμοιο στις υπόλοιπες εκσκαφές που θα γίνουν. Περίπου σε ένα εξάμηνο θα έχουν ολοκληρωθεί οι αρχαιολογικές εργασίες στο Βαρδάρι και τη Βενιζέλου, ενώ στην Αγίας Σοφίας το έργο μεταφέρεται στο νότιο τμήμα όπου δεν αναμένονται ιδιαίτερα ευρήματα λόγω της ύπαρξης του παντορροϊκού αγωγού.
Για τον κ. Σιμόπουλο, «με την προϋπόθεση ότι θα επιλυθεί το πρόβλημα ρευστότητας της κοινοπραξίας, θα γίνει ένα νέο επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα, καθώς και με την αμοιβαία βούληση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, το έργο μπορεί να είναι έτοιμο το 2016». Κι επιμένει στην αλλαγή σχέσης της κοινοπραξίας με την Αττικό Μετρό Α.Ε..

Οι λαμαρίνες της Δελφών
Υποσχέθηκε πως στο επόμενο εξάμηνο αρχίζουν έργα πολιτικού μηχανικού στη Δελφών, κάτι που σημαίνει πως θα μετακινηθούν και οι λαμαρίνες με το τέλος των εργασιών αυτών, ενώ αναμένονται εγκρίσεις κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την περιοχή της Ανάληψης.
Ο ΓΓ Δημοσίων έργων σημείωσε επίσης ότι εντός της χρονιάς θα υπάρξει ανάδοχος για την επέκταση προς Καλαμαριά, ενώ στα επόμενα χρηματοδοτικά προγράμματα θα ενταχθεί η επέκταση προς Σταυρούπολη.