Επίθεση, κατά του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για την ελάχιστη παρουσία του στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψή του στη ΔΕΘ. >>>

Ο κ. Τσίπρας , τόνισε πως η τριήμερη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη και στη ΔΕΘ υλοποιείται και για την ενδυνάμωση του θεσμού, χαρακτηρίζοντας άστοχη την ενέργεια του Πρωθυπουργού να έρθει μόνο για δυο ώρες. 
Όσον αφορά το μέλλον της Διεθνούς Εκθέσεωως, ο κ. Τσίπρας τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του εθνικού εκθεσιακού φορέα και της σύνδεση των δραστηριοτήτων της ΔΕΘ με την πρωτογενή παραγωγή, την καινοτομία και την ευρεσιτεχνία.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τις διοικήσεις της HELEXPO και της ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως επ´ ουδενί το ακίνητο της ΔΕΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που το χαρακτήρισε φιλέτο, δεν μπορεί να φύγει από την ιδιοκτησία του δημοσίου. Επιπλέον υπογράμμισε πως η συζήτηση περί συγχώνευσης HELEXPO και ΔΕΘ έχει ξεκινήσει ήδη εδώ και ένα χρόνο χωρίς αποτέλεσμα. 
Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε και με τις διοικήσεις των Σωματείων Εργαζόμενων στη Helexpo και στη ΔΕΘ, ενώ στη συνέχεια περιόδευσε σε περίπτερα της 77ης ΔΕΘ. 
_________________________________________________________________________
H φωτογραφία είναι από το halkidikifocus.gr