Την ακύρωση της αιμοδοσίας που προγραμματίζει η Χρυσή Αυγή στη Θεσσαλονίκη ζητούν με έγγραφη ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ). >>>
«Εδώ και μήνες η Χρυσή Αυγή έχει εντάξει την αιμοδοσία στο οπλοστάσιο της μισαλλόδοξης προπαγάνδας της, διακηρύσσοντας τη διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας «μόνο για Ελληνες». Ως γιατροί θεωρούμε αποκρουστικό να εντάσσεται η εθελοντική αιμοδοσία στη λογική της διάκρισης, του ρατσιστικού διαχωρισμού και της εκστρατείας μίσους της Χρυσής Αυγής», υπογραμμίζεται στην κοινή ανακοίνωση.
Οι δυο ενώσεις καλούν τις δημόσιες υπηρεσίες αιμοδοσίας και τους γιατρούς να αρνηθούν τη συμμετοχή τους, αλλά και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το υπουργείο Υγείας «να παρέμβουν άμεσα για την προστασία της ιερής πράξης της αιμοδοσίας από τον επιχειρούμενο διασυρμό της και να ακυρώσουν την προγραμματισμένη αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής στα γραφεία της στη Θεσσαλονίκη, καθώς και κάθε άλλη αιμοδοσία που παραβιάζει τις βασικές αρχές της ιατρικής ηθικής και δεοντολογίας».