Η μεγάλη ανησυχία μας, είναι η συνοχή της κοινωνίας και να μην εξελιχθεί η κατάσταση σε κρίση της Δημοκρατίας και των θεσμών, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος τον πρόεδρο της γερουσίας του Καναδά Νοέλ Κινσέλα, τονίζοντας ότι ο «ελληνικός λαός έχει φτάσει στα όριά του». >>>

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο γεγονός ο ελληνικός λαός υφίσταται μεγάλες θυσίες: «Είναι θαυμαστή η υπομονή και η γενναιότητα που αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση».
Η μεγάλη ανησυχία μας, επισήμανε ο κ. Παπούλιας, είναι η συνοχή της κοινωνία και να μην εξελιχθεί σε κρίση της Δημοκρατίας και των θεσμών. Οι σκοτεινές δυνάμεις, συνέχισε ο κ. Παπούλιας, εκμεταλλεύονται αυτές τις καταστάσεις για να αναδειχθούν «αλλά πρέπει να σας διαβεβαιώσω πως κάτι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».
Το ελληνικό πρόβλημα είναι και ευρωπαϊκό, είναι πολιτικό πρόβλημα, συνέχισε ο Κάρολος Παπούλιας, και η πολιτική συνοχή της Ευρώπης δοκιμάζεται ή έχει διαμοιραστεί σε πολλά κέντρα.
Στη συνέχεια, ο κ. Παπούλιας κάλεσε την Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση, έτσι ώστε να επιβιώσει η Ευρώπη, η οποία πρέπει να έχει το ρόλο του πρωταγωνιστή που δικαιούται.



πηγή: www.ert.gr