Με βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο στην επανάληψη, η Eθνική νίκησε 2-0 τη Λιθουανία στο «Γ. Καραϊσκάκης» χάρις στα εντυπωσιακά γκολ των Νίνη (55΄) και Μήτρογλου (72΄). >>>
Ο Σωτήρης Νίνης πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση της Εθνικής με τη Λιθουανία.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διπλασίασε τις νίκες του επί των ομάδων της Βαλτικής, μετρά πλέον έξι βαθμούς και τώρα περιμένει στις 12 Οκτωβρίου τη Βοσνία με την οποία ισοβαθμεί στην κορυφή του 7ου ομίλου, προκειμένου να την εκτοπίσει.
Το πρώτο ημίχρονο, πάντως, πήγε και πάλι χαμένο, αφού οι διεθνείς εμφανίστηκαν αγχωμένοι και νωθροί, απέναντι σε έναν αντίπαλο που σε καμία περίπτωση δεν εδικαιούτο τόσου σεβασμού. Η εθνική διατηρούσε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει μέσα από την περιοχή, αφού οι παίκτες της δεν πατούσαν συχνά σε αυτή.
Η είσοδος του Μήτρογλου άλλαξε άρδην την εικόνα της Eθνικής. Ο φορ του Ολυμπιακού έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του, σε αντίθεση με τον αγώνα στη Λετονία την περασμένη Παρασκευή. Στο 48΄, στη σέντρα του Τοροσίδη έπιασε καρφωτή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο της εστίας και δίνοντας την ευκαιρία στον Καρτσεμάρσκας να αποκρούσει. Στο 55΄ στάθηκε άτυχος «σημαδεύοντας» το δεξί δοκάρι με νέα κεφαλιά, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Νίνης σημείωσε ένα πολύ ωραίο γκολ, το τρίτο του στην εθνική, με ωραία ατομική προσπάθεια.
Η λαμπρή παρουσία του Μήτρογλου επιβραβεύθηκε στο 72΄ με ένα εξαιρετικό τέρμα, ύστερα από συνδυασμό με τον Νίνη. Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα καταγράφηκε στο 77΄, με τον Νίνη να σουτάρει από πλάγια και τον Καρτσεμάρσκας να αποκρούει ακόμη μία φορά, όντας ο καλύτερος παίκτης μιας ομάδας που δεν έδειξε απολύτως τίποτα, χάρις όμως στη σοβαρότητα και την ωριμότητα που από παιχνίδι σε παιχνίδι επιδεικνύει η εθνική ομάδα.
Να σημειωθεί, πάντως, ότι η Ελλάδα δεν απέφυγε τις απώλειες ούτε σε αυτό τον αγώνα, αφού μετά τον Σαμαρά στη Ρίγα σήμερα αποχώρησαν τραυματίες οι Μανιάτης και Φορτούνης.