Παραβάσεις και μάλιστα βαριές, εντόπισαν οι αστυνομικοί, στα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές, από την πρώτη κιόλας μέρα που χτύπησε το σχολικό κουδούνι της χρονιάς. >>>
Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν άμεσα έξι οχήματα, ενώ παράλληλα διαπίστωσαν ανομίες σε άλλα 85. 

Όπως έγινε γνωστό, οι υπηρεσίες τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, κατά το πρώτο τετραήμερο της σχολικής χρονιάς, έλεγξαν συνολικά 2.761 σχολικά λεωφορεία. Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν στο πρώτο τετραήμερο αφορούν κυρίως τη στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου, την έλλειψη ζωνών ασφαλείας, την παραβίαση του ορίου ταχύτητας και τη χρήση φθαρμένων ελαστικών. 
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελληνική επικράτεια από τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις στο πλαίσιο του προγράμματος τροχονομικής αστυνόμευσης, με στόχο την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα. 
Παράλληλα, οι τροχονομικές δράσεις που έχουν θεσπιστεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., περιλαμβάνουν μια σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων, η διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους κοντά σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, η πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία, η ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σε περιπτώσεις εντοπισμού προβλημάτων που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων (οριζόντια και κάθετη σήμανση, προστατευτικά κιγκλιδώματα κ.λπ.) για την αποκατάστασή τους και η εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές. 
__________________________________________________________________
Το κείμενο είναι του Μιχαήλ Λιάππη, από τον Τύπο Θεσσαλονίκης