Το μέλλον ενός έργου ιδιαίτερα σημαντικού για το περιβάλλον της Θεσσαλονίκης, του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, κρίνεται σήμερα. >>>

Με το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης είναι οι υπέρμαχοι αλλά και οι πολέμιοι της κατασκευής του έργου του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία. 
Το «παρών» στη συνεδρίαση θα δώσουν και εργαζόμενοι στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, οι οποίοι ζητούν να προχωρήσει το έργο. Διαφορετικά, απειλούν με λουκέτο στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος να γεμίσει (για ακόμη μια φορά) με σκουπίδια ο νομός Θεσσαλονίκης. 
Το έργο της κατασκευής του ΣΜΑ παραμένει στάσιμο από το περασμένο Ιανουάριο, λόγω του συνεχιζόμενου αποκλεισμού του χώρου από κατοίκους, συλλόγους και φορείς, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να χαθούν 7 δισ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Μάλιστα, πρόσφατα, οι εργαζόμενοι στο Σύνδεσμο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχει και τη διαχείριση, πραγματοποίησαν απεργία, για να δείξουν στους κατοίκους της περιοχής ότι η κατασκευή του ΣΜΑ δεν θα επιβαρύνει το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον στη Νέα Ευκαρπία, ειδικά από τη στιγμή που αποφασίστηκε να μην κατασκευαστεί εκεί το εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων.
Η κατασκευή προβλέπει ακόμη και τη δημιουργία χώρων πράσινου, όμως οι κάτοικοι της περιοχής δεν πείθονται και φοβούνται ότι το περιβάλλον, με την ολοκλήρωση του ΣΜΑ, θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο.
Η φωτογραφία είναι από παλαιότερη κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής.