Το «Σχήμα εκτός Αξονα» ανοίγει τη φετινή θεατρική σεζόν στη Θεσσαλονίκη, φιλοξενώντας μία παράσταση που έρχεται από την Αθήνα με τον παράξενο τίτλο «κοίταμετώρακαιείμαιεδώ». Η παράσταση παίχτηκε για πρώτη φορά >>>
την άνοιξη του 2012 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου από την ομάδα «Costruction Works».
Μια μορφή παράστασης-διάλεξης που προσπαθεί να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο θέασης εντός και εκτός θεάτρου όπως: πώς κοιτάμε και τι βλέπουμε όταν παρακολουθούμε κάποιον επί σκηνής; Αυτός που βρίσκεται επί σκηνής πόσο από τον «εαυτό» του εκθέτει στα μάτια του κοινού; Πόσο παρόντες είναι οι απόντες; Πόσο άρρηκτα δεμένο είναι το βλέμμα του κοινού με την παρουσία όσων βρίσκονται επι σκηνής; Κατά πόσο υπάρχουν τα πράγματα όσο δεν τα βλέπουμε; Και κατά πόσο όλα υπάρχουν για τα μάτια μας μόνο;
Στο «Σχήμα εκτός Αξονα» (Πλάτωνος 35) θα φιλοξενηθούν τρεις παραστάσεις, αύριο Τετάρτη 5, την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στις 21.30.
Την ιδέα-σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία υπογράφει η Δανάη Θεοδωρίδου σε συνεργασία με τους ερμηνευτές: Ιωάννα Ασημακοπούλου, Κωνσταντίνα Γεωργέλου, Ευθύμη Θέου, Τζένη Θεωνά, Ακύλλα Καραζήση, Παναγιώτη Κατσώλη, Ευφροσύνη Πρωτοπαπά, Μιχάλη Τιτόπουλο. Οι φωτισμοί είναι του Σάκη Μπιρμπίλη.
Στις 7 Σεπτεμβρίου, μετά την παράσταση, συντελεστές και κοινό θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν σε μία συζήτηση που θα συντονίσει ο σκηνοθέτης και θεωρητικός θεάτρου, Αλέξανδρος Ευκλείδης.

Η παραστάση δεν έχει εισιτήριο, αλλά ελεύθερη συνεισφορά των θεατών. Πληροφορίες- κρατήσεις: τηλ. 2310823444.