Στα χέρια της Εισαγγελέως Βόλου βρίσκεται από το πρωί η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, σχετικά με το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην πόλη του Βόλου, μεταξύ αντιεξουσιαστών και μελών της Χρυσής Αυγής. >>>


Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το επεισόδιο σημειώθηκε όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλος κατέβηκε από τα γραφεία του κόμματος, σε κεντρικό δρόμο της πόλης, όπου διασταυρώθηκε με άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ο αντιεξουσιαστής αναγνώρισε τον βουλευτή και υπήρξε μεταξύ τους φραστικό επεισόδιο. Στο σημείο όμως συνέκλιναν λίγα λεπτά αργότερα αντιεξουσιαστές και μέλη της Χρυσής Αυγής, που ήταν στα γραφεία, και υπήρξαν αντεγκλήσεις με αποτέλεσμα να απειληθεί συμπλοκή.

Επιτόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που ειδοποιήθηκαν από πολίτες και η συμπλοκή αποφεύχθηκε ενώ προσήχθησαν συνολικά 11 άτομα και συγκεκριμένα, επτά από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και τέσσερις από τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος κατά τη διάρκεια του επεισοδίου επέδειξε όπλο. Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε σήμερα από την Αστυνομία, ο βουλευτής δεν προσήχθη και από την κατάθεση του αντιεξουσιαστή, ο οποίος συναντήθηκε αρχικά μαζί του, προκύπτει ότι ο Ηλιόπουλος του επέδειξε όπλο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η εισαγγελέας, η οποία έδωσε εντολή μετά τις καταθέσεις να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες, ενώ δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις.

Κατά τη διάρκεια των καταθέσεων, έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας συγκεντρώθηκε ομάδα αντιεξουσιαστών, οι οποίοι αργότερα μαζί με τους επτά που αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς και άλλα άτομα, έκαναν πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Πριν φθάσουν όμως εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ήσαν σε εμποροπανήγυρη της περιοχής.

Οι αντιεξουσιαστές συνέχισαν την πορεία τους σε άλλους δρόμους του Βόλου και αργότερα διαλύθηκαν χωρίς να σημειωθεί άλλο επεισόδιο.

Η Εισαγγελέας του Βόλου μελετά τα στοιχεία της προανάκρισης και τις σχετικές καταθέσεις και θα αποφανθεί αν προκύπτουν στοιχεία για αδικήματα προκειμένου να ασκηθούν διώξεις.

Διαψεύδει ο Π. Ηλιόπουλος τις πληροφορίες περί προσαγωγής 

Διαψεύδει πληροφορίες περί προσαγωγής μελών της Χρυσής Αυγής στο αστυνομικό τμήμα του Βόλου, κατόπιν συμπλοκής τους με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο βουλευτής Μαγνησίας Π.Ηλιόπουλος, υποστηρίζοντας ότι τα μέλη της Χ.Α. μετέβησαν οικειοθελώς.

Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, με ανακοίνωσή Τύπου προς το ΑΜΠΕ, αναφορικά με το χθεσινό επεισόδιο στο Βόλο: «Σήμερα Σάββατο και ώρα 19:25 ομάδα εγκληματιών προερχόμενη από τον αναρχικό χώρο που εδράζεται σε κατάληψη του πανεπιστημίου επιχείρησε να επιτεθεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής του Βόλου. Επενέβη η αστυνομία, σταμάτησε τους παρανομούντες και προσήγαγε έξι από αυτούς. Έξι μέλη της Χρυσής Αυγής μετέβησαν οικειοθελώς στην αστυνομική διεύθυνση και έδωσαν κατάθεση για το συμβάν. Όλα όσα αναφέρονται στην «είδηση» (εντός πολλών εισαγωγικών) που μέσω του πρακτορείου σας έχει διακινηθεί σε πάρα πολλές ιστοσελίδες είναι ανυπόστατα ψεύδη που στρέφονται κατά του προσώπου μου ως βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου. Η πρόθεση όσων την διαρρέουν είναι κακόβουλη και αποτελεί ξεκάθαρη συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος μου. Σε προσωπική επικοινωνία που είχα με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας διαψεύσθηκε και επισήμως το φανταστικό συμβάν που δημοσιεύετε».

Χθες βράδυ, το ΑΜΠΕ είχε μεταδώσει με βάση επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ότι έγινε συμπλοκή μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών και ότι προσήχθησαν έξι άτομα από κάθε πλευρά, στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου. Εκεί, έδωσαν όλοι καταθέσεις, αντάλλαξαν μηνύσεις και αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προανάκρισης. Από την Αστυνομία αναμένεται να εκδοθεί και σχετικό δελτίο Τύπου.