Μπαίνουν στο... δρόμο για την υλοποίησή τους, έξι κόμβοι στην περιφερειακή οδό. Δημοπρατούνται ως τον Ιανουάριο του 2013. >>>


Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, στους δημάρχους Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά, Στάθη Λαφαζανίδη (δεξιά) και Διαμαντή Παπαδόπουλο (αριστερά), σε συνάντηση που είχαν σήμερα. 
Η αναβάθμιση της οδού θα γίνει στο τμήμα από τον κόμβο της Λαχαναγοράς μέχρι τον κόμβο 25ης Μαρτίου στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Όπως επεσήμαναν οι δήμαρχοι στον κ. Σιμόπουλο(στο κέντρο της φωτογραφίας), η περιφερειακή οδός έχει κόψει τρεις δήμους στη μέση και έχει αποκόψει την συγκοινωνία των περιοχών καθιστώντας την χρονοβόρα, επικίνδυνη και άκρως επιβαρημένη περιβαλλοντικά. 
«Το έργο της αναβάθμισης της δυτικής περιφερειακής είναι σημαντικό έργο για τους δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης και για όλη την πόλη. Προχωρούμε στην υλοποίηση του υφιστάμενου σχεδιασμού. Τα τεύχη δημοπράτησης για ένα σημαντικό τμήμα του έργου έχουν ήδη κατατεθεί για έλεγχο στην Περιφέρεια και εντός των προσεχών εβδομάδων θα κατατεθούν και για το επόμενο τμήμα. Υπάρχει δυνατότητα να γίνει η διακήρυξη της δημοπράτησης μέχρι τον Ιανουάριο», δήλωσε ο κ. Σιμόπουλος.