Ένας ασθενής που έπασχε από κίρωση του ήπατος, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλοι οκτώ άνθρωποι, σε Αθήνα, Ρώμη και Πάτρα, δέχτηκαν την προσφορά μιας 59χρονης που μοίρασε ζωή με το θάνατό της. >>>

Η άτυχη γυναίκα κατέληξε στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» της Αθήνας, μετά από εκτεταμενη εγκεφαλική αιμορραγία, μετά από νοσηλεία μιας εβδομάδας στην εντατική. Με το που διαπιστώθηκε ο κλινικός θάνατός της, οι συγγενείς της, μέσα στον πόνο τους,πήραν τη μεγάλη απόφαση να δωρίσουν, για μεταμοσχεύσεις τα ζωτικά όργανά της.
Έτσι στήθηκε μια «γέφυρα ζωής» για εννέα ασθενείς -η μεγαλύτερη επιχείρηση του είδους που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας και μια από τις αποτελεσματικότερες κινητοποιήσεις στο πεδίο των μεταμοσχεύσεων.
Το ήπαρ ήρθε στη Θεσσαλονίκη και η μεταμόσχευση έγινε στο νοσοκομείο Παπανικολάου. 
Καθώς δε βρίσκονταν συμβατοί λήπτες πουθενά αλλού, οι άνθρωρποι του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων αποφάσισαν να δοθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ρώμης  η καρδιά και οι δύο πνεύμονες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας και στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθήνας οι δύο νεφροί και στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας «Γιώργος Γεννηματάς» οι δύο κερατοειδείς και τμήμα δέρματος της 59χρονης δότριας.
Οι μεταμοσχεύσεις έγιναν και, σύμφωνα με τους γιατρούς, η υγεία των ληπτών εξελίσσεται ομαλά.