Τουλάχιστον 54 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από αεροπορική επιδρομή που χτύπησε βενζινάδικο στη συριακή επαρχία αλ-Ράκα, στο βορειο-ανατολικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επικαλείται πληροφορίες ενός ακτιβιστή της οργάνωσης στην περιοχή, συνολικά φέρεται να υπάρχουν περισσότεροι από 110 νεκροί και τραυματίες.
Η εδρεύουσα στη Βρετανία οργάνωση ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί από τα μέσα Μαρτίου του 2011. "Ώς την Τετάρτη τουλάχιστον 20.755 άμαχοι, 1.148 λιποτάκτες και 7.095 στρατιώτες είχαν σκοτωθεί σε ολόκληρη τη Συρία από τότε που ξέσπασε η εξέγερση".
Την ίδια ώρα η συριακή δημόσια τηλεόραση μετέδιδε ότι η συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου χθες το πρωί κοντά στη Δαμασκό οφείλεται στην πρόσκρουση του έλικα του ελικοπτέρου στην ουρά ενός επιβατικού αεροπλάνου που μετέφερε 200 επιβαίνοντες, οι οποίοι είναι όλοι καλά. Νωρίτερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει ότι το ελικόπτερο αυτό "καταρρίφθηκε από αντάρτες μαχητές".
Οι εκπρόσωποι περίπου 60 χωρών, όπως και εκπρόσωποι του Αραβικού Συνδέσμου, συναντώνται, στο μεταξύ, από χθες στη Χάγη έχοντας στόχο την ενίσχυση των κυρώσεων κατά του συριακού καθεστώτος. Στον ίδιο κλοιό πιέσεων επιχειρείται να μπει και η Τεχεράνη, που, σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, μεταφέρει αεροπορικώς στρατιωτικό προσωπικό και μεγάλες ποσότητες όπλων στη Συρία μέσω του ιρακινού εναέριου χώρου.