Η λίστα με τα 33 ονόματα των βουλευτών διαβιβάστηκε από το ΣΔΟΕ στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, οι οποίοι ενημέρωσαν τον αρμόδιο για το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελή. >>>

Ο κ. Παντελής κάλεσε, για αύριο, τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς σε σύσκεψη στον Αρειο Πάγο, για να δουν από κοινού τα ονόματα της λίστας, τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν και για να ελέγξουν εάν σε βάρος κάποιων από τους 33 έχουν δρομολογηθεί ήδη ποινικές διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν τέσσερις μέρες ο κ.Παντελής παρενέβη στο θέμα της λίστας και έδωσε εντολή στους συναδέλφους του Πεπόνη και Μουζακίτη να ερευνηθεί εάν όντως υπάρχει αυτή η λίστα με τα ονόματα των βουλευτών, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα του Τύπου.

Ο Νικ. Παντελής στην παραγγελία προς τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς υπενθύμιζε ότι εάν διαπιστώσουν ποινικά κολάσιμες πράξεις οι οποίες έχουν τελεστεί από υπουργούς, τότε θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Αντίθετα, σημείωνε ο κ. Παντελής, για τους εν ενεργεία βουλευτές επιτρέπεται η διενέργεια όλων εκείνων των ανακριτικών πράξεων που είναι απαραίτητες για την βεβαίωση του εγκλήματος, όχι όμως και εκείνων που θίγουν το πρόσωπο των βουλευτών, καθώς προηγουμένως θα πρέπει να ζητηθεί η άρση της ασυλίας τους από την Βουλή.