Με 20ήμερη αποχή, από τις 17/9 έως τις 6/10, απαντούν οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου στα σχέδια περικοπής των αποδοχών τους. >>>

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα απέχουν των καθηκόντων τους από τις 10.30 πμ έως τη λήξη του ωραρίου (3.30 μμ).

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλεται η δημοσίευση αποφάσεων, όπως και η έκδοση πράξεων και πρακτικών προληπτικού ελέγχου συμβάσεων μεγάλων έργων και προμηθειών.

Υπενθυμίζεται όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ήδη αποφασίσει εξαήμερη αποχή από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου (από τις 10.00 πμ έως το τέλος του ωραρίου). Κατά το εξαήμερο αυτό δεν θα γίνεται επίσης, καμία δημοσίευση απόφασης ποινικού και πολιτικού δικαστηρίου.

Την Παρασκευή (14 Σεπτεμβρίου) συνέρχονται οι διοικητικοί δικαστές για να καθορίσουν τη στάση τους, ενώ την ερχόμενη Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου, θα λάβουν τις αποφάσεις τους και τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.