Η FIFA ανακοίνωσε τις 11 πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018.Το τουρνουά θα αποτελείται από 64 αγώνες και θα παρουσιαστεί σε 12 διαφορετικά στάδια με τη Μόσχα να είναι η μόνη πόλη με δύο γήπεδα,
το Luzhniki, το οποίο φιλοξένησε το 2008 το τελικό του Champions League, και το Σπαρτάκ.
Το Σότσι, που θα οργανώσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακύς Αγώνες του 2014, Αγία Πετρούπολη,  Καλίνινγκραντ, Νίζνι Νόβγκοροντ, Καζάν, Σαμάρα, Σαράνσκ, Βόλγκογκραντ, Ροστόφ και Εκατερίνμπουργκ να αποτελούν τις υπόλοιπες πόλεις που θα φιλοξενήσουν επίσης τους αγώνες. Το Γιαροσλάβλ και Κρασνοντάρ δεν κατάφεραν να είναι διοργανώτριες πόλεις.

«Η ανακοίνωση των πόλεων που θα διεξαχθούν οι αγώνες είναι το πρώτο βήμα που γίνετε στην παραλαβή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018," δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Sepp Blatter.

"Έχουν μια αποφασιστική συμβολή στην επιτυχία της πιο δημοφιλή αθλητική διοργάνωση. Προσβλέπουμε σε μια παραγωγική συνεργασία στο δρόμο μας στον πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA στην Ανατολική Ευρώπη."

"Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το ρυθμό του 2018 LOC (Τοπική Οργανωτική Επιτροπή) από την πρώτη μέρα, όταν παρέλαβαν τη φιλοξενία της διοργάνωσης, τον Δεκέμβριο του 2010. Τα επιτεύγματά τους δείχνουν τον ενθουσιασμό και τη δέσμευσή τους."

Ο Vitaly Mutko, Ρώσος υπουργός του αθλητισμού και πρόεδρος της LOC 2018, δήλωσε: «Η τελική επιλογή των πόλεων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο δρόμο για τη φιλοξενία του τουρνουά το 2018.

"Η απόφαση αυτή εγκαινιάζει την πλήρη κλίμακα προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA στις 11 διοργανώτριες πόλεις σε όλη τη χώρα."

Η Ρωσία είχε νικήσει την Αγγλία και τις κοινές συμετοχές από την Ολλανδία / Βέλγιο και Ισπανία / Πορτογαλία τον Δεκέμβριο του 2010 για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.