Για την Κύπρο «σαλπάρισαν» απ’ το λιμάνι της Θεσσαλονίκης άλλα 12 στρατιωτικά φορτηγά της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ ΑΒΕ), στο πλαίσιο σύμβασης της εταιρείας με το κυπριακό υπουργείο Άμυνας για την παράδοση συνολικά 309 οχημάτων του είδους. >>>

Με την παράδοση των 12 οχημάτων, ο αριθμός των παραδοθέντων φορτηγών αυξήθηκε σε 180. Η ΕΛΒΟ είχε αναλάβει την κατασκευή των οχημάτων κατόπιν διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού.
«Παρά τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την έλλειψη χρηματοδότησης, η ΕΛΒΟ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί στις τρέχουσες συμβάσεις της συνολικού ανεκτέλεστου ποσού 40 εκατ. ευρώ, φροντίζοντας ταυτόχρονα να διατηρεί άριστη ποιότητα», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.
Η ΕΛΒΟ, που –σύμφωνα με την ανακοίνωση- έχει στραφεί δυναμικά στο εξωτερικό, προκειμένου να αυξήσει τις δραστηριότητές της, έχει ήδη εγκαταστήσει αντιπροσώπους σε 20 χώρες για την προώθηση των προϊόντων της.