Αιματηρή συμπλοκή με ένα νεκρό και τρεις σοβαρά τραυματίες σημειώθηκε στις 3 παρά τέταρτο μετά το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του Πύργου Μονοφατσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες άνδρες από τρεις οικογένειες συναντήθηκαν σε αγροτική περιοχή και έγινε καυγάς στον οποίο δεν άργησαν να βγουν και όπλα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συμπλοκή που ακολούθησε, άγνωστο με τη συμμετοχή πόσων ατόμων, τραβήχτηκαν πιστόλια αλλά και μαχαίρια. Το μακελειό ήταν αναπόφευκτο. Από τη συμπλοκή νεκρός βγήκε ένας 17χρονος νεαρός ενώ τρία άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά. Η είδηση του μακελειού πολύ γρήγορα έφτασε στο χωριό που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και ο νεκρός αλλά και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας του Χάρακα.
Εκεί μεταφέρθηκε όμως και όλη η ένταση που επικρατούσε ανάμεσα στις δύο οικογένειες που φαίνεται ότι είχαν να μοιράσουν ...χωράφια. Άμεσα κινήθηκαν δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας που σπεύδουν στο σημείο. Άνδρες του τμήματος Πύργου, του ΤΑΕ Μεσαράς αλλά και δυνάμεις από το Ηράκλειο έχουν ζώσει το χωριό αλλά και το κέντρο υγείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει σαφή εικόνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το μακελειό και αυτό γιατί όλοι οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται τραυματισμένοι στο κέντρο υγείας ενώ άγνωστο παραμένει ποιοι ήταν ακόμα παρόντες την ώρα της συμπλοκής, προκειμένου να διευκολύνουν τις αρχές με τις καταθέσεις τους. Το μόνο σίγουρο είναι πάντως ότι οι 4 που κατέληξαν στο κέντρο υγείας δεν ήταν μόνοι τους στη συμπλοκή, αναφέρουν οι πληροφορίες.
Αυτή την ώρα ετοιμάζεται και η μεταφορά των τραυματιών αλλά και του νεκρού σε νοσοκομεία του Ηρακλείου. Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι οι τραυματίες θα μοιραστούν σε διαφορετικά νοσοκομεία έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να συναντηθούν οι συγγενείς τους στην είσοδο και να δημιουργηθεί ένταση. Όσο για τη σωρό του άτυχου 17χρονου θα πρέπει να μεταφερθεί για νεκροψία- νεκροτομή.