Κάμερα ξενοδοχείου κατέγραψε έναν 55χρονο να μπαίνει σε ξενοδοχείο συνοδευόμενος από δύο ανήλικες.

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε έναν παιδόφιλο να μπαίνει σε ξενοδοχείο στο Derbyshire της Βρετανίας συνοδεύοντας δύο νεαρά κορίτσια με σκοπό το σεξ. Το βίντεο προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης οκτώ ανδρών που καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης συνολικά 42 ετών για ασέλγεια σε βάρος κοριτσιών ηλικίας 13 έως και 15 ετών, τα οποία έπαιρναν από το δρόμο ή από ξενώνες φροντίδας. 
Οι άνδρες, ηλικίας από 35 έως 60 ετών έκαναν σεξ με τα κορίτσια δίνοντάς τους σε αντάλλαγμα μικροποσά – 6 ευρώ- τσιγάρα, ναρκωτικά, κινητά τηλέφωνα και δωράκια, όπως παιδικά παιχνίδια ή βόλτες με… τρακτέρ. 
Οι Anthony Lambert, 51, Stefan Godfrey, 44, John Shaw, 55, Ijaz Ahmed, 35, and Mark Adaoui, 40, Colin Simpson, 55, David Shardlow, 56, και Ian Yeoman, 60 οδηγήθηκαν στη φυλακή. 
Το πρόβλημα της εφηβικής πορνείας είναι τόσο έντονο στα προάστια της πόλης που ένα κορίτσι είπε πως πίστευε πως το να δέχεται χρήματα με αντάλλαγμα το σεξ «πρέπει να είναι κομμάτι του να μεγαλώνεις»! 
Ο «πρωταγωνιστής» του βίντεο John Shaw βρέθηκε ένοχος για σεξουαλικές επαφές με ένα 15χρονο κορίτσι δύο φορές. 
Πέντε κορίτσια ενεπλάκησαν στην υπόθεση αλλά πιστεύεται πως περισσότερα από 15 μπήκαν στο στόχαστρο των ανδρών με σκοπό το σεξ το 2009 και το 2010. Οι άνδρες δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους και δρούσαν ανεξάρτητα. 
Πέντε από τους καταδικασθέντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες. 
Ο 40χρονος Mark Adaoui κρίθηκε ένοχος για σεξουαλικές επαφές έναντι αμοιβής με μία 15χρονη, δύο φορές, μέσα στο αυτοκίνητό του. είχε μαζί του κάνναβη και κάπνισαν μαζί. Καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκιση. 
Ο Stefan Godfrey καταδικάστηκε για σεξουαλικές επαφές με 15χρονες παρότι γνώριζε πως ήταν ανήλικες. 
Ο Ijaz Ahmed πλήρωσε δύο 15χρονες για να κάνουν σεξ μαζί του. 
Ο Anthony Lambert είχε δύο φορές σεξουαλική επαφή έναντι αμοιβής με το ίδιο κορίτσι. Εκείνη είπε πως είχε πιεί αλκοόλ και κάπνισε κάνναβη, έφαγε έναν κεμπάπ και είδε ταινία στο σπίτι του 51χρονου. Εκείνος της έδωσε λεφτά για να αγοράσει ένα καινούριο κινητό. 
Σεξ επί πληρωμή με 15χρονα κορίτσια έκανε ο και ο 55χρονος Colin Simpson ενώ ο David Shardlow ομολόγησε πως εννέα φορές είχε πληρώσει 15χρονες για να κάνουν σεξ μαζί του ενώ στην κατοχή του είχε και φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας. 
Δώδεκα φορές είχε δώσε ο Ian Yeoman λεφτά σε δύο 15χρονες για να κοιμηθούν μαζί του. 
«Δεν έχουμε να κάνουμε με μία ομάδα ‘αρπακτικών’ και δεν υπάρχουν αναφορές πως είχαν με τη βία επαφές με τα κορίτσια. Αλλά όχι μόνο εκμεταλλεύτηκαν τις ευάλωτες έφηβες, ικανοποίησαν τις μέσης ηλικίας επιθυμίες τους και ήταν έτοιμοι να πληρώσουν γι’ αυτό», είπε ο δικαστής. 
Αντίθετη άποψη είχε πάντως ο διευθυντής της οργάνωσης «Safe and Sound Derby» που βοηθά παιδιά που έχουν ήδη υποστεί ή κινδυνεύουν από σεξουαλική εκμετάλλευση. Η οργάνωση συνεργάστηκε με δύο από τα θύματα και τους γονείς ενός άλλου κοριτσιού. 
«Οι άνδρες αυτοί ήταν σεξουαλικά αρπακτικά που έβαζαν στόχο και καιροφυλακτούσαν για ευάλωτα νεαρά κορίτσια. Ελπίζουμε η καταδίκη τους να στείλει το μήνυμα πως η σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών δεν θα γίνει ανεκτή. Τα κορίτσια έπρεπε να περιμένουν δύο χρόνια μέχρι να γίνει η δίκη και ξαναέζησαν την τρομακτική δοκιμασία μπροστά στους ίδιους τους άνδρες που τα εκμεταλλεύτηκαν. Ελπίζουμε οι καταδίκες αυτές να παρηγορήσουν τα θύματα και τους γονείς τους και να τα βοηθήσουν να προχωρήσουν στις ζωές τους», είπε.