Εξιχνιάστηκε η ληστεία, που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο σε κοσμηματοπωλείο στην Νέα Αρτάκη Ευβοίας ταυτοποιήθηκε, ως ένας από τους δύο δράστες, 32χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος από το Μάιο του 2011 είχε παραβιάσει άδεια από την Αγροτική Φυλακή Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Συνελήφθη την 23-07-2012 στην Αθήνα, ως δραπέτης και επέστρεψε για να συνεχίσει τον εγκλεισμό του στο παραπάνω σωφρονιστικό ίδρυμα.

Μετά από έρευνα ταυτοποιήθηκε η ταυτότητα του ενός, από τους δύο, ο οποίος κρατείτο στην Αγροτική Φυλακή Κασσάνδρας και αφού παραβίασε την άδειά του πραγματοποίησε με το συνεργό του τη ληστεία στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων. 
Αναλυτικότερα, στις 07-04-2012 ο 32χρονος μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, του οποίου τα στοιχεία ταυτότητας διερευνώνται, εισήλθαν προσποιούμενοι τους πελάτες σε κοσμηματοπωλείο, ιδιοκτησίας 44χρονου ημεδαπού, στην Νέα Αρτάκη και χρησιμοποιώντας σπρέι (πιθανώς πιπεριού), ακινητοποίησαν την 67χρονη μητέρα του ιδιοκτήτη και έναν 70χρονο οικογενειακό της φίλο, που βρισκόταν εντός του καταστήματος.
Στη συνέχεια οι δράστες, αφού φόρεσαν χειροπέδες στην 67χρονη, την οδήγησαν σε διπλανό δωμάτιο - αποθήκη και αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά, αξίας (120.000) περίπου ευρώ.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον 32χρονο, ο οποίος συνελήφθη την 23-07-2012 στην Κυψέλη Αττικής από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, διότι το Μάιο του 2011 παραβίασε άδεια που του είχε χορηγηθεί από την Αγροτική Φυλακή Κασσάνδρας Χαλκιδικής, όπου κρατείτο για παρόμοια αδικήματα.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας και η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.