Χρειάστηκε να στηθεί η μπάλα στην άσπρη βούλα, για να δούμε γκολ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Αγκάνθο ήταν αυτός που ευστόχησε κι οδήγησε τον Άρη στην πρώτη του νίκη. Οι γηπεδούχοι ήταν σαφέστατα καλύτεροι και -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- θα το ΄παιρναν το τρίποντο. >>>

"Νίκη με τα χίλια ζόρια" τη χαρακτήρισε ο προπονητής των "κιτρίνων", Μάκης Κατσαβάκης. "Ευτυχώς που ήρθε, γιατί διαφορετικά θα είχαμε μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα", παραδέχτηκε μετά το παιχνίδι. Εξήγησε πως "η φανέλα του Άρη είναι βαριά κι αυτό προκαλεί προβλήματα σε μερικά από τα παιδιά"...
Εδώ που τα λέμε, ο Άρης ήταν σαφώς καλύτερος. Μπορεί το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Αγκάνθο να κρίνεται αυστηρό, όμως, στο πρώτο μέρος, ο Γιάννου δέχτηκε μια σφαλιάρα από αντίπαλό του, μέσα στη μικρή περιοχή, σε μια προσπάθεια να πάρει καλύτερη θέση, ενέργεια για την οποία ο παίκτης της Κέρκυρας είχε σαφή πρόθεση και θα ΄πρεπε από τότε να ΄χει δοθεί η εσχάτη των ποινών.
Στο πέναλτι, πάντως, στάθηκε ο προπονητής της Κέρκυρας, Άκης Μάντζιος: "Δε μας έκανε κλασική φάση ο Άρης", είπε και πρόσθεσε: "Δεχτήκαμε ένα πέναλτι, δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω. Το αποτέλεσμα μας αδικεί. Η εικόνα των παιδιών ήταν πάρα πολύ καλή".
Δεν έχει δίκιο... Η ομάδα του ξύπνησε μετά το 1-0 και, αν τα βάλουμε κάτω, απείλησε μόλις δύο φορές. Και τις δύο, ο Βελλίδης ήταν εκεί, για να σβήσει κάθε ελπίδα των Φαιάκων για κάτι θετικό στη Θεσσαλονίκη.
Ο Άρης ήταν καλύτερος από τα προηγούμενα παιχνίδια. Λειτουργεί καλά στο κέντρο, είναι γρήγορος, οι πιτσιρικάδες του έχουν κέφια, αλλά δεν υπάρχει ο άνθρωπος που θα σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα...
Η Κέρκυρα δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο -κι ας λέει ο Μάντζιος τα δικά του. Ανίσχυρη, θα είναι μία από τις υποψήφιες για υποβιβασμό -κι ας είναι, ακόμη, νωρίς.

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"
Διαιτητής/Βοηθοί: Κύζας (Δράμας)/Ευθυμιάδης (Πιερίας), Βερρής (Λέσβου)
Άρης (Κατσαβάκης): Βελλίδης, Ψυχογιός, Πουλίδο, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης, Γκέσιος (46' Σουνάς), Νταμαρλής, Κοέλιο, Καπετάνος (92' Παντίδος), Γιάννιώτας, Αγκάνθο.
Κέρκυρα (Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Βενέτης, Ζουμπουλάκης, Έντερ, Κοντοδήμος, Χαμπλ (78' Διαμαντόπουλος), Ηλιάδης, Αγρίτης (57' Γιάντσης), Λεόν (52' Νάστος), Μπάρκογλου, Καραλής.
Κίτρινες κάρτες: Γιαννιώτας (34', Άρης)-Μπάρκογλου (12, Κέρκυρα), Ηλιάδης (24', Κέρκυρα), Χαμπλ (56', Κέρκυρα)
Σκόρερ: Αγκάνθο (57' πεν. Άρης)