Με το γκολ του Λαζαρίδη στο 79' ο φιλόδοξος εφετινός Ατρόμητος νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ του πρώην προπονητή του και φιγουράρει στην κορυφή της Super League.Ξεκίνημα με "δύο στα δύο" είναι επίδοση ιστορίας για την ομάδα του Περιστερίου στην πρώτη κατηγορία. >>>

Ήταν ένα από τα παράδοξα του ποδοσφαίρου αυτό που συνέβη στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ είχε τη διάθεση να πάρει την μπάλα στα πόδια του και πράγματι το έκανε αλλά με τους Γκαρσία και Λάζαρ εκτός αγώνα και με τον Φωτάκη φανερά ανέτοιμο ο "Δικέφαλος" αδυνατούσε να αναπτυχθεί. Άκυρη η διάθεση λοιπόν.

Αντιθέτως ο Ατρόμητος ο οποίος περίμενε τον αντίπαλό του, μετά το 20' διαπίστωσε ότι η άμυνα του ΠΑΟΚ είχε πολλά κενά και φρόντισε να το εκμεταλλευτεί πιέζοντας την μπάλα και βγαίνοντας στην αντεπίθεση. Έτσι προέκυψε η πολύ καλή ευκαιρία του Μπέλιτς στο 32'. Μ' αυτόν τον τρόπο ο Δικέφαλος αναγκάστηκε να χάσει μέτρα και να δει τον Καραμάνο να σουτάρει (με κόντρα στο Λόρενς) στο δοκάρι στο 37΄.

Μία φάση που επίσης θα συζητηθεί ήταν και το τράβηγμα του Κάτσε στον Καραμάνο εντός περιοχής, παράβαση που κακώς δεν υπέδειξε ο διαιτητής Τριτσώνης.

Ο Ατρόμητος συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στη συνέχεια, αφού ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να κρατούσε την μπάλα στα πόδια του. Οι Περιστεριώτες πίεσαν με όλους τους δυνατούς τρόπους (πλαγιοκοπήσεις, στημένα), ο Μπάγεβιτς τον βοήθησε από τον πάγκο βάζοντας φρέσκο φορ (Κούτσι), όμως ο Δικέφαλος αμύνθηκε αποτελεσματικά.

Ο Δώνης με τη σειρά του γύρισε το σύστημά του σε ένα κλασικό 4-4-2 με τον Ρομπέρ στο αριστερό φτερό, είδε όμω ςτην ομάδα του να παίζει παθητικά και πάλι. Αυτή η παθητικότητα τιμωρήθηκε από τον σαφώς καλύτερο Ατρόμητο στη φάση του 79' όταν ο Φυτανίδης σέντραρε και ο Λαζαρίδης με προβολή πέτυχε το πρώτο γκολ του με τη μπλε φανέλα.

Με το υπέρ του γκολ και την ψυχολογία στα ύψη, ο Ατρόμητος δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει την πολύτιμη νίκη. Μάλιστα, θα μπορούσε να πετύχει και ένα δεύτερο γκολ στη φάση του 88΄όταν ο Ιγκλέσιας σούταρε στο κάθετο δοκάρι του Γλύκου.